Το σατυρικό "Pokémon με όπλα” έχει σημειώσει 19 εκατομμύρια πωλήσεις, από την κυκλοφορία του σε Early Access, στις 19 Ιανουαρίου

Το Palworld, το παιχνίδι που εξελίσσεται σε φαινόμενο, μετά την κυκλοφορία του σε Early Access, και παρά τις επιφυλάξεις που εκφράζονται από κάποιους, έχει καταγράψει ήδη πωλήσεις 19 εκατομμυρίων κλειδιών. Η Pocketpair, η εταιρία που δημιούργησε το παιχνίδι, ανακοίνωσε ότι διέθεσε 12 εκατομμύρια κλειδιά μέσω του Steam και 7 εκατομμύρια κλειδιά στο Xbox, από τις 19 Ιανουαρίου, οπότε και κυκλοφόρησε σε Early Access το παιχνίδι (έχοντας πουλήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο κλειδιά μέσα στις πρώτες οκτώ ώρες). Η Microsoft αναφέρει ότι το Palworld, με τις σατυρικές αναφορές του, είναι ο πλέον επιτυχημένος τίτλος ανεξάρτητης εταιρίας που κυκλοφόρησε ποτέ στο Game Pass.

«Η υποδοχή από τους παίκτες ήταν εκπληκτική και είναι απίθανο το συναίσθημα όταν βλέπεις εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο να χαίρονται το Palworld», δήλωσε ο Τακούρο Μιτζόμπε, διευθύνων σύμβουλος της Pocketpair, στο Xbox Wire. «Αυτή είναι μόνο η αρχή για εμάς και το Palworld, και τα σχόλια που συγκεντρώνουμε σε αυτό το πρώτο στάδιο θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την εμπειρία των φίλων του παιχνιδιού σε όλες τις πλατφόρμες».

Εκτός του ότι έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ κυκλοφορίας από ανεξάρτητη εταιρία στο Game Pass, το Palworld κατέγραψε και τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία του στο Xbox Cloud Gaming (περιλαμβάνεται στο Game Pass Ultimate). Το παιχνίδι έφτασε να μετρά σχεδόν τρία εκατομμύρια ημερήσιους ενεργούς χρήστες στο Xbox. Η Microsoft αναφέρει πως, στο διάστημα από όταν κυκλοφόρησε, είναι ο δημοφιλέστερος τίτλος στις κονσόλες Xbox.

A screen from the game Palworld, showing pink creatures carrying raw materials in an orderly line. Flaming machines sit behind them.

Το Palworld χρησιμοποιεί χαρακτήρες και θεματικές που παραπέμπουν στα Pokémon, σε σημείο που κίνησε την προσοχή των δικηγόρων της Nintendo. Στο παιχνίδι προκύπτουν μάχες με τερατάκια παρόμοιες με εκείνες στην πασίγνωστη σειρά συλλογής πλασμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της δυνατότητας να τα αιχμαλωτίσεις μέσα σε μια σφαίρα, αφού τα νικήσεις για πρώτη φορά.

Όμως, το Palworld περιλαμβάνει και δηκτικά κοινωνικά σχόλια, ενσωματώνοντας στοιχεία τα οποία δεν υπήρχε περίπτωση να συναντήσει κανείς στο Pokémon, για παράδειγμα την εκμετάλλευση των εργατών. «Μην ανησυχείτε, δεν υπάρχει εργατική νομοθεσία για τα Pals», αναφέρει η λίστα με συχνές ερωτήσεις για το παιχνίδι. Σε ένα από τα trailer του παιχνιδιού εμφανίζεται ένας παίκτης να κινείται γύρω από τα σκληρά εργαζόμενα πλάσματα, κρατώντας οπλοπολυβόλο. «Η δημιουργία μιας παραγωγικής βάσης σαν κι αυτή είναι το μυστικό ώστε να έχεις μια άνετη ζωή στο Palworld», αναφέρει το συνοδευτικό σχόλιο.

Η Microsoft τονίζει ότι οι δημιουργοί του Palworld εργάζονται εντατικά πάνω στο παιχνίδι, καθώς ο τίτλος εξελίσσεται, ενόψει της κυκλοφορίας της έκδοσης 1.0. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να προστεθεί η δυνατότητα παιχνιδιού με χρήστες που τρέχουν τον τίτλο σε διαφορετική πλατφόρμα, το λεγόμενο cross-play.

Παρότι οι αρχικές εντυπώσεις ως προς το πόσο διασκεδαστικό και προσεγμένο είναι το παιχνίδι παραμένουν ανάμεικτες, το ότι η Microsoft στηρίζει το εγχείρημα θα μπορούσε να βοηθήσει τους δημιουργούς του Palworld να το βελτιώσουν αισθητά. Ο κολοσσός που βρίσκεται πίσω από τα Windows αναφέρει ότι υποστηρίζει το παιχνίδι επιτρέποντας τη δημιουργία ειδικών servers για να το φιλοξενήσουν, ενώ παρέχει και πόρους που βοηθούν τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν οι κάρτες γραφικών. Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του παιχνιδιού, σε ανάρτησή τους στο Χ, σε αυτό το στάδιο προτεραιότητα θα συνεχίσει να είναι η αντιμετώπιση των διαφόρων bugs.

Το Palworld είναι διαθέσιμο σε Early Access (ενώ συμπεριλαμβάνεται στο Game Pass) για Xbox και PC (συμπεριλαμβανομένου και του Steam).  

  • Like 5
  • Confused 1