Πέρασαν περίπου έντεκα μήνες από τότε που η Microsoft επιβεβαίωσε ότι αναπτύσσει μία εξειδικευμένη συσκευή game streaming και μία εφαρμογή smart TV για το οικοσύστημα Xbox. Από τότε, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει και πολλές λεπτομέρειες για κανένα από τα παραπάνω, ωστόσο σύμφωνα με το GamesBeat, η εταιρεία πρόκειται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις μέσα στους επόμενους μήνες.

Η συσκευή streaming, η οποία θα μπορεί να συνδέεται σε τηλεόραση ή οθόνη, και αναμένεται να διαθέτει το σχήμα μίας μικρής ράβδου -επομένως θα μοιάζει με τα Amazon Fire Stick ή Chromecast- θα επιτρέπει στον χρήστη, σύμφωνα με πληροφορίες, όχι μόνο να «στριμάρει» παιχνίδια από το Xbox Game Pass Ultimate αλλά και να παρακολουθεί ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Παράλληλα, η Microsoft, σε συνεργασία με τη Samsung, ετοιμάζει μία εφαρμογή Xbox για τις τηλεοράσεις της Κορεάτικης εταιρείας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ορισμένες από τις φετινές τηλεοράσεις της Samsung υποστηρίζουν υπηρεσίες game streaming όπως είναι οι Google Stadia και NVIDIA GeForce Now, δεν θα ήταν περίεργο να δούμε να υποστηρίζουν και μία εφαρμογή Xbox Cloud Gaming.

Τόσο η εφαρμογή τηλεόρασης όσο και η συσκευή streaming αναμένεται να διατεθούν μέσα στους επόμενους 12 μήνες και αποτελούν μέρος της στρατηγικής «Xbox Everywhere» της Microsoft, καθώς η εταιρεία θέλει να προσεγγίσει τους gamers όπου και αν βρίσκονται, ακόμα και αν δεν διαθέτουν κάποιον ισχυρό υπολογιστή gaming ή κάποια κονσόλα Xbox. Το πρότζεκτ έκανε μάλιστα ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός αυτή την εβδομάδα με την προσθήκη του Fortnite στο Xbox Cloud Gaming καθιστώντας δυνατό το streaming του παιχνιδιού battle royale σε smartphone (ακόμη και iPhone), tablet ή υπολογιστή, και μάλιστα δωρεάν (δεν απαιτείται συνδρομή Xbox Game Pass Ultimate παρά μόνο ένας λογαριασμός Microsoft). Ενδεχομένως δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να μάθουμε περισσότερα για την στρατηγική Xbox Everywhere, τη συσκευή streaming ή το Xbox Cloud Gaming app καθώς στις 12 Ιουνίου, οι Microsoft και Bethesda ετοιμάζουν μία εκδήλωση και αναμένουμε αρκετές ανακοινώσεις.

  • Like 3