Για δεύτερη φορά, οι κονσόλες Xbox Series X|S ξεπέρασαν σε πωλήσεις το PS5 στην Ιαπωνία.

Αν και η αγορά της Ιαπωνίας θεωρείται πλεονέκτημα για τη Sony καθώς αποτελεί «το σπίτι της», οι πωλήσεις του PlayStation 5 για την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 13 Ιουνίου έφτασαν τις 3.035 μονάδες -συνολικά και οι δύο κονσόλες, δηλαδή και η έκδοση που δέχεται δίσκους και η ψηφιακή έκδοση- όταν η κονσόλα της Microsoft, Xbox Series X από μόνη της πούλησε συνολικά 3.272 μονάδες.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι τα προβλήματα με την έλλειψη σε ημιαγωγούς έχει οδηγήσει σε ατελείωτα προβλήματα με την αλυσίδα εφοδιασμού και για τις κονσόλες της Sony όσο και για της Microsoft, και όχι μόνο στην Ιαπωνία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι, αν και ασυνήθιστο, η επικράτηση των κονσολών Xbox Series X|S στην Ιαπωνία είναι περισσότερο αποτέλεσμα μίας ανωμαλίας που βασίζεται στην εφοδιαστική αλυσίδα παρά μία ξαφνική και γνήσια αλλαγή στο ενδιαφέρον ή στις προτιμήσεις των καταναλωτών στη χώρα του Ανατέλλοντος ηλίου. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Famitsu επίσης, η κονσόλα Xbox Series S πούλησε την ίδια εβδομάδα 3.423 μονάδες. Στην περίπτωση της Sony, η disc-based έκδοση του PlayStation 5 πούλησε 2.371 μονάδες ενώ η οικονομικότερη digital edition της ίδιας κονσόλας πούλησε μόλις 664 μονάδες. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Microsoft ξεπέρασε σε πωλήσεις τη Sony στην Ιαπωνική αγορά πουλώντας 6.120 κονσόλες Xbox Series X|S έναντι 2.963 κονσολών PS5 τον περασμένο Μάϊο. Στις αρχές Ιουνίου, η Sony επιβεβαίωσε ότι οι πωλήσεις του PlayStation 5 ξεπέρασαν τις 20 εκατομμύρια από το λανσάρισμα του (τον Νοέμβριο του 2020) και υποσχέθηκε να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή το 2022 για να καλύψει τη ζήτηση.

Η Sony εκτιμά ότι θα πουλήσει 18 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation 5 κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους που ξεκίνησε την 1η Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου του 2023.

  • Like 8
  • Thanks 4
  • Confused 3