Το Xbox Game Pass, η γνωστή συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft για την πλατφόρμα του Xbox σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για τους PC gamers.

Η εταιρεία υπόσχεται να προσφέρει στους gamers πρόσβαση σε μία βιβλιοθήκη από 100 τίτλους παιχνιδιών από 75 εταιρείες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται όλοι σχεδόν οι μεγάλοι developers και publishers, όπως είναι οι SEGA και Bethesda, οι Deep Silver, Paradox Interactive και Devolver Digital κ.ά. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μεγάλη ποικιλία, τουλάχιστον σε σχέση με τον αριθμό των συμβατών με το PC τίτλων που προσφέρονται σήματα από το console-focused Game Pass μέσω της δυνατότητας Play Anywhere.

Ο επικεφαλής του τμήματος Xbox, Phil Spencer μάλιστα επιβεβαίωσε την πρόθεση της εταιρείας να διαθέσει τους αποκλειστικούς, first-party τίτλους μέσω της νέας, ειδικά για το PC, συνδρομητικής υπηρεσίας Game Pass, την ίδια την ημέρα της κυκλοφορίας τους. Ανάμεσα τους θα βρίσκονται τίτλοι των Obsidian Entertainment, inXile Entertainment αλλά και άλλων εταιρειών και στούντιο που εξαγόρασε πέρυσι η Microsoft. Οι συνδρομητές επίσης θα απολαμβάνουν εκπτώσεις στο Microsoft Store που θα φτάνουν το 20%. Η Microsoft δεν ανακοίνωσε το κόστος της συνδρομητικής υπηρεσίας και αν απαιτείται ξεχωριστή συνδρομή για όσους πληρώνουν ήδη το Xbox Game Pass. Η εταιρεία πρόκειται βεβαίως να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να λύσει όλες τις απορίες των gamers στην επερχόμενη έκθεση E3.

XGP_E3_MASTER-hero.jpg.397086bfc0915e86af417a18f758d532.jpg

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι σκοπεύει να διαθέσει περισσότερα παιχνίδια σε άλλες πλατφόρμες, όπως στο Steam, και μάλιστα με το λανσάρισμα τους στις δικές της πλατφόρμες. Σε μία ανάρτηση του, στο επίσημο blog του Xbox, ο Phil Spencer επιβεβαίωσε ότι τα Gears 5 και Age of Empires I, II & III: Definitive Editions πρόκειται να διατεθούν μέσω του store της Valve.

Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό που ανακοίνωσε η εταιρεία είναι ότι το Microsoft Store θα υποστηρίζει και native Win32 apps. Αυτό σημαίνει ότι οι developers μπορούν να διανείμουν το ίδιο αρχείο στο Steam ή στο Epic Games Store και στο Microsoft Store χωρίς να τους απασχολεί το Universal Windows Platform (UWP) API, αν αυτή είναι η προτίμηση τους. «Είναι κρίσιμης σημασίας για εμάς να λαμβάνουμε αποφάσεις που ενισχύουν την ανοικτή φύση του PC, εστιάζοντας στον καλύτερο τρόπο για να ενώσουμε τους παίκτες σε όλες τις συσκευές γύρω από τα παιχνίδια που αγαπούν» είπε ο Phil Spencer και συμπλήρωσε: «Αυτή είναι η φιλοσοφία που θα μας οδηγήσει καθώς επινοούμε νέους τρόπους για να ανακαλύπτετε και να παίζετε παιχνίδια στα Windows.

Για την Microsoft, η στρατηγική είναι ξεκάθαρη και απλή: να προσφέρει Xbox-branded παιχνίδια και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου και του Game Pass σε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες. Ήδη, το Xbox Live, με τα clubs, την λίστα των φίλων και τα achievement σας έρχεται στα παιχνίδια για Android, iOS και Switch. Με την άφιξη και του Project xCloud, της game streaming υπηρεσίας της Microsoft, μπορείτε να φανταστείτε ένα μέλλον όπου το Xbox θα βρίσκεται κυριολεκτικά παντού.

Engadget

  • Like 2
  • Thanks 3