Φήμες θέλουν το Xbox Series S να κάνει την εμφάνισή του τον Αύγουστο. Τι γνωρίζουμε όμως γι’ αυτό;

Η Microsoft έχει μοιραστεί με το κοινό τα περισσότερα στοιχεία του Xbox Series X, της κονσόλας επόμενης γενιάς της που θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη του τρέχοντος έτους. Αυτά τα γνωρίζαμε. Εκείνο όμως που δε γνωρίζαμε, είναι πως το Xbox Series X δε θα κυκλοφορήσει μόνο του. Συγκεκριμένα, η Microsoft πρόκειται να ρίξει στην αγορά και μία δεύτερη, φθηνότερη έκδοση της νέας της κονσόλας, ακριβώς όπως συμβαίνει και τώρα δηλαδή με τα Xbox One S και Xbox One Χ.

Έγγραφο που διέρρευσε προσφάτως, αναφέρει κατά το Verge ότι η Microsoft σχεδίαζε αρχικά να παρουσιάσει το Xbox Series S -το οποίο ειρήσθω εν παρόδω είναι γνωστό με το κωδικό όνομα Lockhart- τον Ιούνιο. Τα πλάνα της αμερικανικής εταιρείας ωστόσο άλλαξαν και πλέον τα αποκαλυπτήρια έχουν κλειδώσει στον Αύγουστο. Η Microsoft μάλιστα έχει ήδη διανείμει τα σχετικά devkit στα στούντιο που δουλεύουν σε τίτλους επόμενης γενιάς, επιτρέποντάς τους να πειραματιστούν με τα στάνταρ απόδοσης του συστήματος.

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Xbox Series S, πάντα σύμφωνα με τις διαρροές, ο επεξεργαστής του θα έχει τον ίδιο χρονισμό με εκείνο του ισχυρότερου Xbox Series X. Η διαθέσιμη RAM του θα αγγίζει τα 7,5 GB (στο Xbox Series X είναι 13,5 GB) ενώ η απόδοση γραφικών του θα ανέρχεται περίπου στα 4 TFLOP (12 TFLOP στο Series X). Εννοείται ότι δε γνωρίζουμε το παραμικρό για πιθανή τιμή πώλησης, αν και η λογική λέει ότι η Microsoft θα επιλέξει να συνδέσει τη συγκεκριμένη εκδοχή της κονσόλας με τη συνδρομή Xbox All Access.

  • Like 6
  • Thanks 2
  • Haha 2