Πρόσφατα η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο του 2015, εκσφενδονίζοντας την αξία των μετοχών A και C στα $750 με $780. Η Alphabet είναι η εταιρεία με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία πια, εκθρονίζοντας την Apple.

Την ώρα που η εταιρεία με έδρα το Cupertino δείχνει να μην μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα κέρδη της σε σχέση με πέρυσι, η Alphabet έκλεψε την παράσταση επιδεικνύοντας εκπληκτικά νούμερα ανάπτυξης, με τους επενδυτές να αγοράζουν περισσότερες μετοχές, ανεβάζοντας σημαντικά την αξία τους.

 

Η ανάπτυξη year-over-year παρουσιάζει αύξηση με γεωμετρική πρόοδο και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 24% σε σχέση με πέρυσι, που είχαν αυξηθεί κατά 12%.

 

Τα περισσότερα έσοδα της Alphabet, και πιο συγκεκριμένα της Google προέρχονται από διαφημίσεις και παρόλο που το κόστος ανά κλικ, έχει μειωθεί κατά 13%, ο αριθμός των κλικ στις διαφημίσεις έχει αυξηθεί σημαντικά (κατά 31%), με αποτέλεσμα η Google να συνεχίζει να κερδίζει τεράστια ποσά.

 

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα με μετόχους και με δημοσιογράφους, η Google επίσης ανακοίνωσε ότι οι ενεργοί χρήστες του Gmail τον μήνα, ξεπέρασαν σε αριθμό το 1 δισεκατομμύριο.

 


 


Link.png Site: GSMArena