Η Google ανακοίνωσε μία μεγάλη αναβάθμιση για τους Google Maps στο Android (έκδοση 7.7) και στο iOS (έκδοση 3.0). Η αναβάθμιση φέρνει νέα εμφάνιση και αρκετά νέα χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν την εμπειρία.

Η αναβάθμιση φέρνει τους χάρτες offline στη πλατφόρμα iOS (όχι ότι δεν υποστηριζόταν η λειτουργία παλαιότερα, απλώς τώρα δεν χρειάζεται ο χρήστης να πληκτρολογήσει “OK Maps” στο πεδίο αναζήτησης για να αποθηκευτεί η περιοχή που έδειχνε εκείνη την ώρα η οθόνη) ενώ η λειτουργία έχει βελτιστοποιηθεί στη πλατφόρμα του Android.

 

Τώρα σε κάθε περίπτωση παρέχεται η δυνατότητα στον χρήστη να αποθηκεύσει την τοποθεσία που θέλει για χρήση offline ενώ η Google παρέχει και τη δυνατότητα διαχείρισης των offline χαρτών, επιτρέποντας στον χρήστη να δει τις τοποθεσίες που έχει αποθηκεύσει μέσα από το προφίλ του (συγχρονισμός αποθηκευμένων τοποθεσιών σε όλες τις συσκευές με απλό sign-in). Μία σημαντική ακόμα βελτίωση αφορά στη πλοήγηση turn-by-turn. Η εφαρμογή μπορεί πια να ειδοποιεί τους χρήστες να αλλάξουν λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο όταν πλησιάζει η έξοδος που χρειάζεται να ακολουθήσουν ή αν πρέπει να στρίψουν. Για την ώρα η συγκεκριμένη λειτουργία είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στην Ιαπωνία.

 

Η υπηρεσία Uber επίσης έχει ενσωματωθεί στους χάρτες για ορισμένες πόλεις (για τη λειτουργία απαιτείται η εγκατάσταση της εφαρμογής Uber). Υποστηρίζονται νέα επίσης φίλτρα αναζήτησης σχετικά με εστιατόρια, ξενοδοχεία ή άλλες τοπικές επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά στο χρήστη. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα Street View, για διαθέσιμα αξιοθέατα, ξενοδοχεία ή εστιατόρια.

 

File.png Download: Google Maps (Android)

File.png Download: Google Maps (iOS)

 

Link.png Site: Google

Link.png Site: The Verge