Για το φετινό διαγωνισμό "2014 Doodle 4 Google" η Google ανέθεσε σε παιδιά του δημοτικού να ζωγραφίσουν μια κατασκευή που θα κάνει καλύτερο το πλανήτη μας.

Η 11χρονη Audrey Zhang στο doodle της απεικόνισε ένα μηχάνημα που δίνει λύση στα προβλήματα πόσιμου νερού. Όπως αναφέρει η Zhang, εφηύρε μια συσκευή που μετατρέπει το μολυσμένο νερό σε πόσιμο, αντλώντας το από βρώμικα ποτάμια, λίμνες ή ωκεανούς και μετατρέποντας το σε πόσιμο, ασφαλές και καθαρό νερό που όταν το καταναλώσουν οι άνθρωποι και τα ζώα θα έχουν μια πιο υγιή ζωή.

 

Είναι η έβδομη χρονιά που η Google διεξάγει το διαγωνισμό και φέτος το έπαθλο ήταν μια υποτροφία για το νικητή και ένα ποσό για το σχολείο που φοιτεί ο μαθητής. Πιο συγκεκριμένα, η Google επιβράβευσε με μια υποτροφία αξίας 30.000 δολαρίων τη Zhang και το σχολείο με 50.000 δολάρια, ενώ και το Google.org δώρισε στον οργανισμό charity:water, στο όνομα της Zhang, το ποσό των 20.000 δολαρίων για να ενισχύσει τις προσπάθειες του προκειμένου να παρέχουν καθαρό νερό στα σχολεία στο Μπαγκλαντές.

 

Ο φετινός διαγωνισμός ήταν αρκετά δύσκολος, με 100.000 συμμετοχές, 250 πολιτείες να διεκδικούν τη πρωτιά, 50 νικητές από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και 5 διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, με την Audrey Zhang να ανακηρύσσεται τελικώς νικήτρια. Η νικήτρια προσκλήθηκε από την εταιρεία προκειμένου οι σχεδιαστές να δώσουν ζωή στο έργο της. Η σημερινή εκδοχή απεικονίζει το μηχάνημα να αντλεί με τα εξαρτήματά του το νερό από μια λίμνη ενώ τα ζώα του δάσους το κοιτούν με θαυμασμό.

 

Η περσινή νικήτρια ήταν η Sabrina Brady, με doodle που απεικόνιζε την επιστροφή του πατέρα της μετά τη θητεία του στο Ιράκ.

 

Link.png Site: Cnet