Στο συνέδριο Google I/O 2015, το τμήμα ATAP (Advanced Technologies and Projects) της Google έκανε μερικές σπουδαίες ανακοινώσεις, όπως τα Project Soli, Project Jacquard και Project Abacus και Project Vault. Το τμήμα ATAP αφιέρωσε ωστόσο και χρόνο, στο γνωστό Project Ara, το αρθρωτό smartphone της Google.

Ο Rafa Camargo, μηχανικός της Google στο τμήμα ATAP, πραγματοποίησε επίδειξη ενός λειτουργικού πρωτότυπου της συσκευής, για να δείξει το επίπεδο που βρίσκεται σήμερα. Ξεκίνησε λοιπόν να συναρμολογεί το smartphone, και λίγο πριν ολοκληρώσει την συναρμολόγηση του, πραγματοποίησε εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος Android.

 

Στην συνέχεια προσπάθησε να ενεργοποιήσει την κάμερα, αλλά επειδή δεν είχε τοποθετήσει το άρθρωμα, όπως ήταν φυσικό, δεν μπορούσε να φωτογραφήσει. Παρόλα αυτά, on-the-fly τοποθέτησε το άρθρωμα, για να ενεργοποιηθεί η κάμερα, και όχι μόνο αυτό, αλλά τράβηξε και την πρώτη δημόσια φωτογραφία με το πρωτότυπο Ara smartphone. Η εταιρεία δεν έκανε ανακοινώσεις (π.χ για την ημερομηνία διάθεσης του) σχετικές με το αρθρωτό smartphone της.

 

https://www.youtube.com/watch?v=8mhjngbsXQ0

 

Link.png Site: The Verge