Η Google τερματίζει το πρόγραμμα Glass Explorer και επιπλέον θα σταματήσει να πουλάει την συσκευή Google Glass για $1500.

Αυτά είναι πολύ καλά νέα για εκείνους που θα ήθελαν να αποκτήσουν την γνωστή, και αμφιλεγόμενη για πολλούς συσκευή της εταιρείας που τοποθετεί μία μικροσκοπική οθόνη μπροστά από το ένα μάτι.

 

Η συσκευή Google Glass δεν θα αποτελεί πια αντικείμενο έρευνας του τμήματος ερευνών και πειραμάτων της εταιρείας Google X και η ομάδα που εργάζεται πάνω στο προϊόν θα αναφέρεται στον Tony Fadell, που βρίσκεται πίσω από την εταιρεία Nest (που δημιουργεί έξυπνους θερμοστάτες κ.ά).

Με λίγα λόγια, η Google δεν θα συμπεριφέρεται στη συσκευή Google Glass ως ένα πειραματικό προϊόν για developers ή για early adopters.

Ο στόχος της εταιρείας τώρα είναι να φέρει το προϊόν στην αγορά, ώστε να μπορούν να το αγοράσουν περισσότεροι χρήστες και -επιτέλους- σε λογική τιμή.

Η εταιρεία πάντως θα συνεχίσει να πουλάει τη συσκευή Google Glass Explorer Edition έως στις 19 Ιανουαρίου και θα συνεχίσει να λειτουργεί το πρόγραμμα Glass at Work που επιτρέπει σε εταιρείες και developers να προμηθεύονται την συσκευή.

 

Ο Tony Fadell θα συνεχίσει να επιβλέπει την Nest και την ανάπτυξη των Google Glass, ενώ η ομάδα Glass θα συνεχίσει την δουλειά της υπό την καθοδήγηση της Ivy Ross, που θα αναφέρεται ωστόσο σε νέο αφεντικό. Μέσα στην χρονιά η Google αναμένεται να παρουσιάσει μία νέα έκδοση των Glass.

 

Link.png Site: Liliputing