Αν ποτέ θέλατε να βοηθήσατε την επιστημονική έρευνα αλλά είχατε εμπόδιο την ... έλλειψη επιστημονικής κατάρτισης τώρα μπορείτε να βοηθήσετε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια συσκευή android με αξιοπρεπή χαρακτηριστικά και μια καινούρια εφαρμογή που λέγεται BOINC.

Με τρόπο παρόμοιο με το γνωστό πρότζεκτ Folding@Home για desktop και laptop η εφαρμογή αξιοποιεί την ανεκμετάλλευτη δύναμη του επεξεργαστή της φορητής συσκευής σας για την επεξεργασία δεδομένων για επιστημονικούς σκοπούς. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των Einstein@Home και FightAIDS@Home για να βοηθήσετε στον εντοπισμό παλσάρ και την καταπολέμηση του AIDS αντίστοιχα.

 

Η BOINC είναι διαθέσιμη για κατέβασμα στο play store και δουλεύει μόνο με σύνδεση Wi-Fi για να αποφευχθούν περιττές χρεώσεις ενώ έχει σχεδιαστεί για να είναι όσο πιο διακριτική γίνεται. Η εταιρία που ευθύνεται για της ανάπτυξη της εφαρμογής εξετάζεται το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει έκδοση και για τους χρήστες του ios.

 

 

Link.png Site: http://www.engadget.com/2013/07/23/dnp-use-your-android-devices-processing-power-to-discover-stars/[/url]']engadget