Ένα εναλλακτικό ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών ετοιμάζεται για τους κατόχους Android συσκευών, χάρις τις προσπάθειες του προγραμματιστή Koushik Dutta. Θα περιλαμβάνει εφαρμογές οι οποίες έχουν αποκλειστεί από το Android Market όπως προσωμοιωτές κλασσικών video games που απορρίφθηκαν λόγω πνευματικών δικαιωμάτων, ανεπίσημες εφαρμογές tethering, τροποποιημένες ROM, εργαλεία root κά.

 

Ο Dutta είναι μέλος της ομάδας προγραμματιστών CyanogenMod, η οποία κυκλοφορεί τροποποιημένες εκδόσεις για το λογισμικό του Android με εμπλουτισμένες δυνατότητες ή φέρει συμβατότητα των νεότερων εκδόσεων του λειτουργικού της Google με παλαιότερες συσκευές. Η ημερομηνία “εγκαινίων” του CyanogenMod App Store δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, γνωρίζουμε όμως ότι θα περιλαμβάνει τόσο δωρεάν εφαρμογές, όσο και εφαρμογές επί πληρωμή. Για την εγκατατάστασή του θα πρέπει να αποκτηθούν δικαιώματα root στη συσκευή.

 

cyanogenmod-app-store.jpg

 

Το CyanogenMod App Store θυμίζει την αντίστοιχη προσπάθεια που έχει γίνει για τις συσκευές iOS της Apple το Cydia, το οποίο περιλαμβάνει εφαρμογές που έχουν αποκλειστεί από το App Store της εταιρείας.

 

Link.png Site: techcrunch.com