Οι δημιουργοί της εφαρμογής Battery Stats Plus για την πλατφόρμα του Android, δημοσίευσαν ορισμένα γραφήματα που δείχνουν τις 15 συσκευές που απαιτούν την περισσότερη ενέργεια και άλλες 15 που η κατανάλωση ενέργειας είναι μικρή και συνεπακόλουθα η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι μεγαλύτερη.

Τα δεδομένα αυτά συλλέχθηκαν από κατόχους συσκευών Android μέσω της ειδικής εφαρμογής Battery Stats Plus. Οι αναφορές που λήφθηκαν υπόψιν, προέρχονται από 474 συνολικά συσκευές, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

 

Να αναφέρουμε συγκεκριμένα ότι αρκετά δημοφιλείς συσκευές βρίσκονται στην κατηγορία των συσκευών που η μπαταρία τους διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Την κορυφή της λίστας καταλαμβάνουν τα LG Optimus Pro, Αsus Nexus 7 ενώ χαμηλότερα στην λίστα ακολουθούν το Motorola Xoom και το HTC Sensation 4G. Αντίθετα πιο ενεργοβόρες συσκευές είναι τα Samsung Galaxy Mini (S5570B, S5570L), Sony Ericsson Xperia X8 E15a, LG Optimus G, με την λίστα να ολοκληρώνεται από τα Samsung Galaxy Ace και Nexus S 4G αλλά και το Vodafone Smart II. Αναφορά έγινε και στις εφαρμογές που καταναλώνουν ενέργεια και οδηγούν στην γρήγορη εξάντληση της μπαταρίας. Ανάμεσα σε αυτές είναι οι com.qualcomm.privinit, com.lge.internal, Cowboy, My Work Clock, Nexus Stock 4 Alert και άλλες.

 

top15dd.png

 

Το συμπέρασμα το οποίο έβγαλαν είναι ότι η μέση διάρκεια ζωής της μπαταρίας μιας συσκευής Android, είναι περίπου 20.4 ώρες ενώ καταλήγουν με την προτροπή ότι ο υποψήφιος αγοραστής πριν προβεί σε αγορά συσκευής θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τον παράγοντα της αυτονομίας.

 

top15a.png

 

Link.png Site: http://www.phonearena.com/news/Battery-Stats-Plus-creators-log-the-best-and-worst-Android-devices-and-apps-in-terms-of-battery-life_id37841[/url]']phonearena.com