Η τελευταία αναφορά της Cisco κάνει σαφές ότι οι συσκευές Android είναι ο κύριος στόχος κακόβουλων επιθέσεων στο Διαδίκτυο που έχουν σχέση με malware.

Στην ίδια έρευνα τονίζεται ότι το ίδιο ισχύει και για malware Που προέρχεται μέσα από το web και τις ιστοσελίδες, σε ποσοστό που φτάνει το 71% με το 1.2% να στοχεύει συγκεκριμένη συσκευή και το υπόλοιπο ποσοστό απλά να απλώνει δίχτυα με τις κλασσικές μεθόδους του phising και των redirect.

 

Η πιο διαδεδομένη μορφή malware στην πλατφόρμα του Android είναι το Andr/Qdplugin-A το οποίο "μολύνει" τη συσκευή μέσω κάποιας ανεπίσημης εφαρμογής η οποία όμως δείχνει επίσημη και ο χρήστης δεν την προμηθεύεται από το Play Store της Google.

 

Στην αναφορά γίνεται λόγος και για τις επιδόσεις του iOS οι οποίες είναι αρκετά καλύτερες όπως μπορείτε να δείτε και από το διάγραμμα, κάτι που δεν άφησε ασυγκίνητο το Phil Schiller της Apple ο οποίος και δημοσίευσε την έρευνα στο λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter.

 

Link.png Site: http://www.phonearena.com/news/Android-devices-were-the-target-of-99-out-of-every-100-malware-attacks-in-2013_id51655#2-The-AndrQdplugin-A-virus-is-the-most-encountered-by-Android-devices[/url]']Phonearena