Με ένα νέο γράφημα που γνωστοποίησε η Google και αφορά ένα διάστημα 14 ημερών μεταξύ Φεβρουαρίου - Μαρτίου, βλέπουμε αύξηση στο μερίδιο που καταλαμβάνουν οι εκδόσεις Jelly Bean και Ice Cream Sandwich στις συνολικές εγκαταστάσεις της πλατφόρμας του Android.

Η έκδοση του Gingerbread (2.x) η οποία βρίσκεται επί 2 χρόνια στην αγορά, εξακολουθεί να έχει την πλειοψηφία των συνολικών εγκαταστάσεων με συνολικό ποσοστό 44.2% το οποίο όμως έχει μειωθεί από το προηγούμενο του 45.6% που έχει σημειωθεί. Το Jelly Bean το οποίο είναι και η τελευταία έκδοση του Android, είδε αύξηση 3% με συνολικό ποσοστό 16.5%, μια αύξηση η οποία κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται και στη μείωση 0.4% του μεριδίου της έκδοσης 4.0 Ice Cream Sandwich το οποίο κυμαίνεται στο 28.6%. Συνολικά πλέον οι εκδόσεις 4.x, ύστερα από αρκετό καιρό, ξεπερνάνε σε μερίδιο αυτό του Gingerbread.

 

Πάντως όλα δείχνουν ότι η Google θα προχωρήσει στην παρουσίαση της νέας έκδοσης του Android, στο συνέδριο Google I/O που είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο και η οποία θα έχει την ονομασία Key Lime Pie.

 

Link.png Site: http://developer.android.com/about/dashboards/index.html[/url]']developer.android.com