Στις αρχές της χρονιάς μία ανάλυση στο APK (v44) του Phone app της Google για το λειτουργικό σύστημα Android έδειξε ότι η εταιρεία εργαζόταν για να προσθέσει ένα χαρακτηριστικό εγγραφής κλήσεων.

Πρόσφατα, από τη γνωστή ιστοσελίδα/ forum XDA Developers έγινε γνωστό ότι το χαρακτηριστικό έχει ήδη διανεμηθεί σε ορισμένες συσκευές μάρκας Nokia στην Ινδία. Αυτό σημαίνει πιθανότατα ότι η ευρύτερη διάθεση του χαρακτηριστικού δεν θα αργήσει, αφού και η Google προχώρησε στην ανάρτηση ενός εγγράφου υποστήριξης που εξηγούσε τον τρόπο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Phone app για την εγγραφή/ καταγραφή μίας κλήσης.

Η εταιρεία μετά από λίγη ώρα «κατέβασε» το έγγραφο, όχι όμως πριν καταφέρουν από το Engadget να «κρατήσουν» ένα στιγμιότυπο του. Σύμφωνα με το έγγραφο/ σελίδα υποστήριξης της Google, για να προχωρήσει κάποιος στην εγγραφή μίας κλήσης, θα  πρέπει η συσκευή που έχει στη διάθεση του να «τρέχει» Android 9 ή νεότερη έκδοση και θα πρέπει να διαθέτει την τελευταία έκδοση του Phone app «σε μία υποστηριζόμενη συσκευή και χώρα ή περιοχή» (χωρίς να διευκρινίζεται ποιες είναι οι συσκευές, οι χώρες ή περιοχές). Η ηχογράφηση κλήσης πάντως είναι μία ιδιαίτερα απλή διαδικασία που περιορίζεται στο πάτημα του πλήκτρου «Εγγραφή» (Record) που υπάρχει στην οθόνη.

Το έγγραφο επίσης λέει πως όταν πρόκειται ο χρήστης να ηχογραφήσει μία κλήση για πρώτη φορά, το app θα τον ενημερώσει ότι είναι υπεύθυνος για τη συμμόρφωση με την τοπική νομοθεσία (σε πολλές χώρες απαιτείται η συγκατάθεση και των δύο μερών πριν από την ηχογράφηση/ εγγραφή της τηλεφωνικής κλήσης). Στο έγγραφο επίσης αναφέρεται ότι δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί εγγραφή αν η κλήση είναι σε αναμονή ή σε σίγαση ή αν έχει ξεκινήσει μία κλήση τηλεδιάσκεψης. Οι καταγεγραμμένες κλήσεις αποθηκεύονται τοπικά (στην συσκευή) και όχι στο σύννεφο, και ο χρήστης έχει πρόσβαση στα αρχεία μέσω του Phone app (απλώς απαιτείται να πατήσει το «Πρόσφατες» κλήσεις και στη συνέχεια το όνομα καλούντος). Από εκεί μπορεί να διαγράψει αρχεία ή να τα διαμοιραστεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή εφαρμογών messaging. Για την ώρα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε πρόκειται να γίνει διαθέσιμο το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στο Android. Λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη ότι ορισμένοι χρήστες του Android το χρησιμοποιούν ήδη στην Ινδία και η Google έχει έτοιμο το έγγραφο υποστήριξης (το οποίο ανάρτησε και λίγο αργότερα απέσυρε) δεν πρόκειται να αργήσει και πολύ.

121.png.76cf126741e1c0568cb31a10ce345bc3.png

Engadget