Η Google έδωσε στη δημοσιότητα τα ποσοστά στην αγορά για τις διάφορες εκδόσεις του Android που «τρέχουν» ενεργές συσκευές.

Η τελευταία φορά που είχε δημοσιοποιήσει τέτοιου είδους νούμερα η Google ήταν τον περασμένο Μάϊο, πριν από περίπου έντεκα εβδομάδες. Το Android Oreo (Android 8.1 και Android 8.0) βρίσκεται στο 12,1% των ενεργών συσκευών με το λειτουργικό σύστημα της Google όταν το Android Nougat (Android 7.0 και Android 7.1) βρίσκεται στο 30,8% των συσκευών.

Οι συσκευές που «τρέχουν» Android Lolipop είναι περισσότερες από αυτές που τρέχουν Oreo και έχουν ποσοστό 20,4%. Ένα ενθαρρυντικό στοιχείο για τη νεότερη έκδοση του Android είναι ότι το ποσοστό του είναι υψηλότερο, σε σχέση με εκείνο του Nougat πέρυσι (12,1% σε σχέση με 11,7%).

Όπως είναι γνωστό, παίρνοντας μέτρα όπως με το «Project Treble» η Google προσπαθεί να φέρει τις πλέον σύγχρονες εκδόσεις του Android σε όσες περισσότερες συσκευές και το ταχύτερο δυνατόν, όμως είναι μάλλον ακόμα νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα για τα οφέλη των ταχύτερων αναβαθμίσεων, αφού το «Project Treble» αφορά μόνο σε συσκευές που κυκλοφορούν με «Oreo». ΄

Λογικά, και χάρη στο «Project Treble» περιμένουμε το Android P να έχει, έντεκα μήνες από την επίσημη παρουσίασή του, μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό του “Oreo”.

002.jpg.1e9f6407ed34372ef06d8a570c4c828e.jpg

GSMArena