Στην επικαιρότητα ήρθε σήμερα ένα μάλλον ασυνήθιστο και σίγουρα σοβαρό bug του Android, που προκαλεί την αποστολή SMS σε λάθος παραλήπτη από αυτό για τον οποίο αρχικά προοριζόταν. Σύμφωνα με τις αναφορές, ο χρήστης στέλνει το SMS σε έναν παραλήπτη και παρόλο που η αποστολή εμφανίζεται ως επιτυχής αυτό καταλήγει σε κάποιον άλλο, τυχαίο, από τον κατάλογο διευθύνσεων.

 

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το πρόβλημα έχει ήδη αναφερθεί από τον περασμένο Ιούνιο. Παρόλα αυτά παραμένει ακόμη ανοιχτό, έχοντας μάλιστα αξιολογηθεί ως «μέτριας προτεραιότητας».

 

Το bug φαίνεται πως επηρεάζει τις εκδόσεις του Android 2.1 (Eclair) και 2.2 (Froyo), ενώ υπάρχουν χρήστες που αναφέρουν πως εμφανίζεται ακόμη και στο πρόσφατο Android 2.3 (Gingerbread). Το μοντέλο της συσκευής δεν φαίνεται να παίζει κάποιο ρόλο, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τρόπος αντιμετώπισης.

 

Επιπλέον, έχουν αναφερθεί περιπτώσεις όπου ενώ το SMS έχει σταλεί στον σωστό παραλήπτη, εμφανίζεται σε λάθος συζήτηση (thread) στην εφαρμογή μηνυμάτων του τηλεφώνου.

 

Link.png Site: Neowin.net

Link.png Site: Engadget