Η Google δημοσίευσε πρόσφατα τα στατιστικά χρήσης των διαφόρων εκδόσεων του Android. Οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν μία περίοδο 14 ημερών, χρονικό διάστημα κατά το οποίο η εταιρεία «παρακολουθεί» όλες τις συσκευές που εισέρχονται στο Play Store.

Τα γραφήματα που δημοσίευσε έπειτα από την συλλογή αυτών των δεδομένων, δείχνουν το Jelly Bean, η τελευταία έκδοση του Android, να χρησιμοποιείται από το 13.6% των χρηστών. Μπορεί ο αριθμός να φαίνεται ικανοποιητικός, εντούτοις δεν είναι, ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι η συγκεκριμένη έκδοση είναι ήδη 7 μήνες στην αγορά. Να αναφερθεί ότι η εταιρεία ετοιμάζει σύντομα και νέα έκδοση, γνωστή ως Key Lime Pie. Το χαμηλό αυτό ποσοστό, αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι η Google αντιμετωπίζει προβλήματα στην προσπάθειά της να πείσει τους κατασκευαστές να διαθέσουν updates του λειτουργικού για τις συσκευές τους.

 

Τα διαγράμματα επίσης απεικονίζουν το Android 4.0 Ice Cream Sandwich, που αποτελεί την προηγούμενη έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος και παρουσιάστηκε το Νοέμβριο του 2011, να κινείται κοντά στο 30%. Το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών Android χρησιμοποιεί ακόμη την Gingerbread (Android 2.3.x) που έκανε το ντεμπούτο της το Δεκέμβριο του 2010 και έκτοτε έχει χρησιμοποιηθεί σε πλειάδα φθηνών smartphones που έχουν κατακλύσει τις αναπτυσσόμενες αγορές.

 

1_android%20chart.jpg

 

Δεδομένου μάλιστα, ότι παλαιότερες εκδόσεις, όπως τα Froyo, Éclair και Donut κατέχουν ένα αρκετά σεβαστό ποσοστό της βάσης χρηστών του Android, πάνω από 10%, κάτι τέτοιο μπορεί να ανησυχήσει την Google. Οι ανταγωνιστικές εταιρείες όπως η Apple και η Microsoft, γνωρίζουν ευρεία αποδοχή των τελευταίων εκδόσεων των mobile OS μέσα σε μερικές μέρες και εβδομάδες.

 

Link.png Site: http://www.neowin.net/news/android-jelly-bean-now-on-136-of-android-devices-gingerbread-still-leading-with-45[/url]']neowin.net