H Google έδωσε στη δημοσιότητα –όπως κάνει ανά τακτά σχετικά χρονικά διαστήματα- τα ποσοστά των εκδόσεων του Android στην αγορά (αναφερόμαστε στις ενεργές συσκευές) και το Android 9 Pie παραμένει… άφαντο, αφού βρίσκεται εκτός του πίνακα με τα ποσοστά.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι όσες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος είναι διανεμημένες σε ποσοστό μικρότερο του 0,1% δεν φαίνονται στον πίνακα που έδωσε στην δημοσιότητα μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι ελάχιστες ακόμη οι συσκευές που βρίσκονται στα χέρια χρηστών και βασίζονται στη τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google για φορητές συσκευές.

Η Google συνέλεξε τα δεδομένα κατά την διάρκεια μίας επταήμερης περιόδου που τελείωσε στις 26 Οκτωβρίου, όταν δηλαδή και οι νέες συσκευές της σειράς Mate 20 της Huawei δεν είχαν ακόμα κυκλοφορήσει ευρέως, για να βοηθήσουν στην αύξηση του ποσοστού του «Pie». Το Android 6.0 Marshmallow έρχεται τρίτο στον πίνακα με ποσοστό 21,3% με το Android Oreo να βρίσκεται στην δεύτερη θέση με ποσοστό 21,5% στις δύο εκδόσεις του (8.0 και 8.1) και το «Nougat» να κυριαρχεί με συνολικό ποσοστό 28,2% (18,1% στην έκδοση 7.0 και 10,1% στην έκδοση 7.1).

Το Android Lolipop επίσης συνεχίζει να έχει αρκετά μεγάλο ποσοστό συνολικά (17,9%) ενώ από τον πίνακα με τα ποσοστά συνεχίζουν να έχουν παρουσία συσκευές με Gingerbread, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean και Kit Kat, αν και υποθέτουμε ότι από το νέο έτος θα σταματήσουμε να βλέπουμε στον πίνακα τουλάχιστον τα Gingerbread και Ice Cream Sandwich.   

android.png.f2f75699deb1d5e64a7835f542758791.png

Google