Χωρίς καμία έκπληξη, η Google έκανε σήμερα επίσημα τα αποκαλυπτήρια ενός νέου κινητού τηλεφώνου, του Nexus One το οποίο θα διατίθεται αποκλειστικά από την ίδια μέσω του google.com/phone.

 

Όλες οι πληροφορίες για το Nexus One είχαν γίνει γνωστές εδώ και καιρό. Η Google συνεργάζεται για μια ακόμη φορά με την HTC με την οποία είχαν παρουσιάσει περίπου ένα χρόνο πριν το πρώτο κινητό τηλέφωνο που έτρεχε την Android πλατφόρμα, το T-Mobile G1. Από τότε η HTC έχει κυκλοφορήσει άλλες 6 συσκευές Android γίνοντας ο πιο στενός συνεργάτης της Google στο τομέα αυτό.

 

Το Nexus One "τρέχει" τη νέα έκδοση Android 2.1 και ξεχωρίζει για τον όμορφο σχεδιασμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Συνοπτικά αναφέρουμε την οθόνη 3.7 τεχνολογίας AMOLED για πιο ζωντανά χρώματα και ανάλυση 480x800, τη κάμερα 5mpixel με led flash και δυνατότητα εγγραφής video με ανάλυση 720x480, 4gb αποθηκευτικό χώρο αλλά και τον επεξεργαστή της Qualcomm χρονισμένο στο 1GHz.

 

Το trackball βρίσκεται στο κάτω μέρος και αλλάζει χρώμα ανάλογα με τη λειτουργία που εκτελείτε στη συσκευή ενώ ένα δεύτερο μικρόφωνο στο πίσω μέρος αναλαμβάνει τη μείωση του θορύβου για πιο καθαρές συνομιλίες.

 

Στο τομέα του λογισμικού, το Android 2.1 έχει μερικές αισθητικές βελτιώσεις τρισδιάστατου χαρακτήρα για πιο εντυπωσιακή πλοήγηση στα μενού και σε συγκεκριμένες εφαρμογές αλλά όχι με δυνατότητα multitouch. Τα animated backgrounds προσθέτουν κίνηση στο μενού του Nexus One ενώ η εφαρμογή εμφάνισης των φωτογραφιών σας στηρίζεται πάνω στη τεχνολογία της cooliris.com με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 

Φυσικά δε λείπει το Google Maps Navigation το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Android 2.0 και η δυνατότητα πλέον εγκατάστασης εφαρμογών σε σύνολο 5 σελίδων μενού. Το Google Earth κάνει επιτέλους την εμφάνιση του και στο Android ύστερα από την επιτυχημένη του πορεία στο iPhone και προσθέτει τη δυνατότητα bird's eye view.

 

Εντυπωσιακή είναι η επέκταση αναγνώρισης φωνής σε όλες τις εφαρμογές αν και απευθύνεται καθαρά σε αγγλομαθείς χρήστες οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιούν τη φωνητική πληκτρολόγηση οπουδήποτε χρειάζεται εισαγωγή κειμένου. Αυτό συμπεριλαμβάνει εφαρμογές όπως twitter, navigation, search κ.α

 

Η μεγαλύτερη διαφορά του Nexus One από τις υπόλοιπες συσκευές είναι ο τρόπος διάθεσης του αφού θα γίνεται αποκλειστικά από τη Google η οποία εγκαινιάζει γι'αυτό το σκοπό ένα ειδικό πρόγραμμα. Στο google.com/phone αρχικά οι Αμερικανοί χρήστες θα μπορούν να παραγγείλουν τη συσκευή χωρίς συμβόλαιο στη τιμή των $529. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η συσκευή είναι "ξεκλείδωτη" χωρίς να περιορίζεται η χρήση της σε συγκεκριμένα δίκτυα ενώ κατά τη παραγγελία μπορείτε να χαράξετε στο πίσω μέρος της συσκευής δύο σειρές κειμένου.

 

Η Google επιθυμεί να προσθέσει και άλλες συσκευές Android στο διαδικτυακό της κατάστημα σε συνεργασία με κατά τόπους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Για το σκοπό αυτό ήδη ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του Nexus One στην Ευρώπη από τη Vodafone τη προσεχή άνοιξη, με άγνωστη για την ώρα τιμή.

 

Link.png Site: Nexus One

Link.png Site: 3D Tour

 

[ame]

[/ame]

[ame]

[/ame]

[ame]

[/ame]