Δεν κράτησε πολύ τελικά η παρουσία του CyanogenMod Installer στο Play Store αφού από χθες η εφαρμογή δεν είναι πλέον διαθέσιμη για κατέβασμα.

Ο λόγος όπως ενημερώνει η ομάδα ανάπτυξης του CyanogenMod είναι η απαίτηση της Google να αφαιρεθεί η εφαρμογή εθελοντικά από την ίδια την ομάδα εξαιτίας παραβίασης των όρων χρήσης του Play Store μέσω του οποίου ο κάθε χρήστης μπορεί να κατεβάσει εφαρμογές και παιχνίδια για την Android συσκευή του.

 

Όπως αναφέρει η Google, το CyanogenMod Installer έρχεται αντίθετο με τους όρους χρήσης του Play Store αφού προτρέπει τους χρήστες να ακυρώσουν την εγγύηση της συσκευής τους αφού επιτρέπει το «ξεκλείδωμα» του bootloader έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να αλλάξει την έκδοση της android πλατφόρμας με την οποία έρχεται προεγκατεστημένη η συσκευή.

 

Η εφαρμογή δε μπόρεσε να κλείσει ένα μήνα παρουσίας στο Play Store, με την ομάδα του Cyanogen να αναφέρει ότι ήδη αυτό το χρονικό διάστημα, η εφαρμογή κατέβηκε από εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες. Η εφαρμογή αν και δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη μέσω του App Store, εντούτοις ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να την κατεβάσει μέσα από την ιστοσελίδα cyanogenmod.org

 

Link.png Site: http://www.cyanogenmod.org/blog/cyanogenmod-installer-application-removed-from-play-store[/url]']CyanogenMod