Πρόσφατα δημοσιεύθηκαν τα ποσοστά χρήσης των διαφόρων διανομών του Android για τον μήνα Νοέμβριο, τα οποία δείχνουν αύξηση του μεριδίου αγοράς του Jelly Bean.

Συγκεκριμένα η έκδοση 4.1 του Android, (aka Jelly Bean) χρησιμοποιείται από το 5.9% των Android συσκευών που κυκλοφορούν σήμερα, σε σχέση με το 2.7% του προηγουμένου μήνα. Από την άλλη μεριά, η 4.2 που παρουσιάστηκε προσφάτως, είναι εγκατεστημένη σε ποσοστό μόλις 0.8% των συσκευών. Αναμφιβόλως η κυκλοφορία των νέων Nexus συσκευών συνέτειναν στο αποτέλεσμα αυτό, ενώ ρόλο έπαιξε και η διάθεση ενημερώσεων για την Jelly Bean από την Samsung και την HTC. Ανοδικές τάσεις παρατηρούνται και για την Ice Cream Sandwich, με το ποσοστό χρήσης να ανέρχεται στο 27.5%, ενισχυμένο κατά 1.7% σε σχέση με τον Οκτώβριο. Το ποσοστό είναι σχεδόν αδύνατο να πέσει κάτω του 20%, καθώς η πλειοψηφία των mid-range συσκευών χρησιμοποιούν την εν λόγω έκδοση.

 

Φυσικά, η άνοδος και των δύο εκδόσεων, Jelly Bean και Ice Cream Sandwich, γίνεται εις βάρος του Gingerbread. Αν και ακόμη κατέχει το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας, με ποσοστό 50.6%, η πορεία του χαρακτηρίζεται πτωτική κατά 3.3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με προηγούμενους μήνες και κατά 5.2% από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 

Link.png Site: GSM Arena