Το LineageOS (και ο προκάτοχός του CyanogenMod) έχει αποδείξει ότι μπορεί να δώσει πνοή ζωής στις παλαιότερες συσκευές και σήμερα αυτό είναι πιο αληθινό από ποτέ.

Με την διάθεση της νέας LineageOS 16 ROM, το Android 9.0 Pie έρχεται σε συσκευές των οποίων οι χρήστες είχαν να «δουν» επίσημες αναβαθμίσεις εδώ και αρκετά χρόνια.

Ανάμεσα στα πρώτα τριάντα μοντέλα που υποστηρίζει η πλέον σύγχρονη έκδοση του LineageOS βρίσκεται hardware από το 2014, όπως τα Samsung Galaxy S5 και OnePlus One. Η τελευταία έκδοση του LineageOS 16 υποστηρίζει βεβαίως και μεταγενέστερες συσκευές όπως το tablet Samsung Galaxy S2 αλλά και πολύ σύγχρονες, όπως τα Huawei P20 Pro και Pocophone F1. Η εταιρεία Lineage υπόσχεται μελλοντικά ευρύτερη υποστήριξη ενώ «hooks» στο LineageOS θα το καταστήσουν συμβατό με το επερχόμενο «dark mode» του Android.

Αν θέλετε να δώσετε νέα πνοή στην παλιά συσκευή σας που βρίσκεται παρατημένη στο συρτάρι, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την εγκατάσταση του LineageOS 16 (αν και βεβαίως θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για τυχόν μικροπροβλήματα ή bugs). Σε κάθε περίπτωση, η εγκατάσταση «unofficial» κώδικα δεν είναι για όλους και δεν απευθύνεται σε όσους χρειάζονται μία αξιόπιστη συσκευή για καθημερινή χρήση ή για την δουλειά τους.