Με τη λειτουργία όμως να μην είναι διαθέσιμη, για την ώρα τουλάχιστον, σε όλα τα μοντέλα της αγοράς

Έχει περάσει ένας χρόνος από την τελευταία έκδοση του Chromecast της Google, η οποία ήρθε με ολοκληρωμένο γραφικό περιβάλλον, υποστήριξη εφαρμογών και τηλεχειριστήριο. Έτσι, κατάφερε να είναι μια αξιόλογη λύση για να απολαύσει κανείς ταινίες και σειρές από streaming υπηρεσίες. Και τώρα, ένας νέος τρόπος εγκατάστασης εφαρμογών έρχεται για να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη επιλογή και πρόσβαση σε περιεχόμενο.

Όπως εντόπισε ένας χρήστης του Reddit, το Play Store στο Android υποστηρίζει πλέον απομακρυσμένη εγκατάσταση εφαρμογών σε οποιαδήποτε συσκευή με Android TV. Παρόλο που ήταν εφικτό να προωθήσει κανείς εφαρμογές στο Chromecast μέσω web, αυτή είναι η πρώτη φορά που μπορεί να γίνει και μέσω smartphone. Ο τρόπος είναι παρόμοιος με αυτόν των Wear OS εφαρμογών στο Play Store, κάτι που επίσης είδαμε νωρίτερα μέσα στο έτος.

Χάρη σε επιπλέον εικόνες από έναν ακόμη χρήστη του Reddit, έχουμε μια εικόνα από το UI όταν η εφαρμογή βρίσκεται εγκατεστημένη σε διάφορες συσκευές. Αν η εφαρμογή είναι ήδη εγκατεστημένη στο κινητό, το Play Store θα παρέχει έναν σύνδεσμο για να την προωθήσει σε συσκευή με Android TV. Αν βρίσκεται ήδη εγκατεστημένη στην Android TV συσκευή, το κουμπί εγκατάστασης φαίνεται για τοπική εγκατάσταση στο κινητό, ενώ αν είναι εγκατεστημένη και στις δύο συσκευές (τηλεόραση και κινητό), φαίνεται εγκατεστημένη σε όλες τις συσκευές.

android-tv-push-apps.jpg

Όπως φαίνεται, πρόκειται για ενημέρωση από μεριά της Google, καθώς για την ώρα δεν έχουν πρόσβαση όλα τα smartphones στη λειτουργία αυτή. Για κατόχους Chromecast είναι εύκολα η καλύτερη και ευκολότερη μέθοδος εγκατάστασης νέων εφαρμογών και δίνοντας πρόσβαση σε περαιτέρω περιεχόμενο.

  • Like 2