Η Google ανακοίνωσε ότι επαναφέρει την εφαρμογή Wallet στο Android για να αποτελέσει το μέρος που οι χρήστες θα φυλάσσουν και θα διαχειρίζονται τις ψηφιακές πιστωτικές ή χρεωστικές τους κάρτες κ.ά.

Το Wallet αποτελούσε μία αυτόνομη εφαρμογή προτού «απορροφηθεί» στο Google Pay. Στο συνέδριο Google I/O έγινε γνωστό ότι το Wallet πρόκειται να γίνει ξανά μία αυτόνομη και ξεχωριστή εφαρμογή, καθώς τόσο οι εταιρείες όσο και οι καταναλωτές φαίνεται να προτιμούν τελευταία τις ψηφιακές κάρτες.

Το Wallet, όπως αναφέραμε θα αποτελέσει την προεπιλεγμένη εφαρμογή για τη φύλαξη και διαχείριση των ψηφιακών καρτών στο λειτουργικό σύστημα Android και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλη την έκταση του οικοσυστήματος της Google και σε εφαρμογές όπως το Google Pay ή ακόμα και στον Ιστό (μέσω του Chrome Autocomplete). Η Google πάντως επιθυμεί το Wallet να αποτελέσει κάτι περισσότερο από ένα απλό μέρος για την αποθήκευση και τη διαχείριση των χρεωστικών ή των πιστωτικών καρτών. Η εταιρεία προτείνει επίσης το Wallet για τη φύλαξη της ψηφιακής ταυτότητας, των δωροκαρτών, των καρτών μέλους, των πιστοποιητικών εμβολιασμού, των καρτών ή των εισιτηρίων για μέσα μαζικής μεταφοράς (ή το πάσο) και των αεροπορικών εισιτηρίων κ.ά.

Η Google είχε τις ίδιες φιλοδοξίες και με τις παλαιότερες εκδόσεις του app, ωστόσο όπως υποστηρίζει, σήμερα οι εταιρείες είναι πλέον έτοιμες να παρέχουν στους χρήστες ψηφιακές κάρτες, ψηφιακές ταυτότητες, ψηφιακά πιστοποιητικά και άλλα. Για παράδειγμα, ορισμένα ξενοδοχεία πλέον είναι πρόθυμα να παρέχουν ψηφιακά κλειδιά δωματίων και ορισμένες κυβερνήσεις -τόσο στις ΗΠΑ όσο και αλλού- εργάζονται για την έκδοση ψηφιακών ταυτοτήτων ή αδειών οδήγησης.

Μία τέτοια εφαρμογή, και με παρόμοιες δυνατότητες, έχει ακουστεί ότι αναπτύσσει και η Apple αυτή τη περίοδο, με την Apple να προωθεί αυτό το είδος εμπειριών εδώ και χρόνια. Για να αποφασίσουν και οι δύο εταιρείες να κάνουν κάτι τέτοιο, τα πράγματα φαίνεται να ωρίμασαν μετά την περιπέτεια μας με την πανδημία του κορωνοϊού που επιτάχυνε εκπληκτικά τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου. «Ο χρόνος και το πλαίσιο έχουν σημασία» δήλωσε ο Bill Ready, Πρόεδρος Εμπορίου και Πληρωμών της Google, σε μία συνέντευξή που παραχώρησε στην ιστοσελίδα The Verge. O Bill Ready δήλωσε ότι πλέον ότι εταιρείες και άλλα ιδρύματα θέλουν να παρέχουν στους χρήστες έναν τρόπο αποθήκευσης των πληροφοριών τους ψηφιακά και το Google Wallet είναι ιδανικό για αυτό το σκοπό. Μάλιστα ο Bill Ready δήλωσε ότι η εταιρεία προσπαθεί να φέρει το Google Wallet σε ένα σύνολο ανοικτών οικοσυστημάτων, κάτι που θα «ανοίξει πληθώρα νέων περιπτώσεων χρήσης». Για παράδειγμα, ο Bill Ready αναφέρθηκε στην ενσωμάτωση των Google Wallet και Google Maps. Αν το πάσο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι αποθηκευμένο στο Google Wallet, θα μπορείτε να δείτε πόσα χρήματα απομένουν όταν προβάλλετε πιθανές διαδρομές στους Χάρτες της Google, κάτι που μπορεί επίσης να σας δείξει πόσο θα κοστίσει μία συγκεκριμένη διαδρομή. Αν δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα στο πάσο, θα μπορούσατε να την ανανεώσετε χρησιμοποιώντας τη πιστωτική ή τη χρεωστική κάρτα που έχετε αποθηκευμένη στο Google Wallet. Φυσικά, όλα αυτά πρέπει να υποστηρίζονται από το συγκεκριμένο συγκοινωνιακό σύστημα ωστόσο ο Bill Ready δήλωσε στην ιστοσελίδα The Verge ότι οι συγκοινωνιακοί οργανισμοί ήταν από τους πλέον ενθουσιώδεις με την ιδέα. 

Επί του παρόντος, είναι άγνωστο πότε θα διατεθεί στους χρήστες του Android. Σε κάποιες χώρες μάλιστα, το Google Pay πρόκειται να γίνει Google Wallet. Σε άλλες, όπως στις ΗΠΑ ή στη Σιγκαπούρη θα αποτελέσει μία ξεχωριστή εφαρμογή για παράδειγμα.

 

  • Like 7
  • Thanks 1