Πριν λίγο καιρό, η μόνη έκδοση του Chrome OS που περιλάμβανε το Google Play ήταν η δοκιμαστική έκδοση (beta). Πρόσφατα όμως το Google Play βρέθηκε και στην ευρέως διαδεδομένη σταθερή έκδοση του Chrome OS.

Με την νέα αυτή δυνατότητα, ο χρήστης του Chrome OS μπορεί να φορτώσει οποιοδήποτε app του Android στο Chromebook του. Το Google Play Store βρίσκεται ενσωματωμένο στο τελευταίο σταθερό build του Chrome OS και λειτουργεί τόσο στο Acer Chromebook R11 όσο και στο ASUS Chromebook Flip. Όσοι δεν διαθέτουν κάποιο από τα παραπάνω Chromebooks, η υποστήριξη θα φτάσει για το σύστημα τους μέσα στους επόμενους μήνες.

 

Η αναβάθμιση επίσης προσθέτει μία beta έκδοση του Google Play Store όπου μπορείτε να κατεβάσετε και να τρέξετε apps του Android natively στο Chromebook σας. Όπως είναι φυσιλογικό, κάτι τέτοιο λειτουργεί καλύτερα με συγκεκριμένες εφαρμογές, επειδή έχουν σχεδιαστεί για οθόνες αφής, ωστόσο γενικώς είναι μία πολύ ωραία προσθήκη. Να σημειωθεί, ότι από προεπιλογή το Google Play Store είναι απενεργοποιημένο, οπότε θα χρειαστεί να το ενεργοποιήσετε από τις ρυθμίσεις (Settings>Enable Google Play Store on your Chromebook).

 

Link.png Site: Lifehacker