Από αυτή την εβδομάδα, όσοι χρησιμοποιούν ακόμα Windows XP ή Windows Vista και επισκεφθούν το λογαριασμό τους στο Gmail μέσα από τον Chrome browser, θα δουν ένα μήνυμα που θα τους ενημερώνει ότι η εμπειρία πρόσβασης στην υπηρεσία από τον Δεκέμβριο, θα αλλάξει σημαντικά.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν αναβαθμίσουν σε κάποια νεώτερη έκδοση των Windows όπως τα Windows 7 ή τα Windows 10, θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στο Gmail αποκλειστικά όμως μέσω της απλής HTML έκδοσης, κάτι που κάνει το χρήστη πιο ευάλωτο σε κινδύνους ασφαλείας. Κατά τα άλλα και μέχρι τον Δεκέμβριο, η Google προτείνει την άμεση αναβάθμιση στη τελευταία έκδοση 55 για όσους χρησιμοποιούν τον Chrome browser αφού αυτός έρχεται με αρκετές σημαντικές ενημερώσεις που έχουν σχέση με την ασφάλεια.

 

Μέχρι την πραγματοποίηση της αναβάθμισης, η Google θα εμφανίζει από τις 8 Φεβρουαρίου ένα banner που θα ενημερώνει το χρήστη σχετικά ,σε περίπτωση που αυτός χρησιμοποιεί μια παλαιότερη έκδοση. Όμως όπως είναι γνωστό, η εταιρεία έχει σταματήσει ήδη από την έκδοση 49 να κυκλοφορεί νέα έκδοση του Chrome browser για τα Windows XP και τα Windows Vista από τη στιγμή που η ίδια η Microsoft δεν κυκλοφορεί αναβαθμίσεις ασφαλείας για τα δύο αυτά λειτουργικά της.

 

Link.png Site: Engadget