Πολλά έχουν συμβεί από την παρουσίαση των Windows RT και των Windows 8 πέρυσι, με μια μεγάλη μερίδα χρηστών και OEM συνεργατών της Microsoft να επικρίνει την χαμηλή αποδοχή που παρουσιάζουν τα συγκεκριμένα προϊόντα στην αγορά.

Χειρότερη όμως όπως φαίνεται είναι η κατάσταση για το Chrome OS της Google, τα ποσοστά χρήσης του οποίου βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

 

Ένα ποσοστό της τάξεως του 0.023% αντικατοπτρίζει την πραγματική χρήση Chromebook συσκευών. Έπειτα από την παρουσία του για δύο χρόνια στην αγορά, το μερίδιο αγοράς του είναι μικρότερο και από αυτό που τα Windows RT κατάφεραν να συγκεντρώσουν σε διάστημα τριών μηνών. Η κατάσταση φαντάζει ακόμη χειρότερη εν συγκρίσει με τα Windows 8, το ποσοστό χρήσης των οποίων ανέρχεται στο 3.31%. Ένα μεγάλο μέρος των κατασκευαστών τελευταία, αναπτύσσει οικονομικά Chromebooks της τάξεως των $250. Τέτοιοι κατασκευαστές είναι οι HP, Samsung, Acer και τέλος η Lenovo, ενώ η Google διαθέτει από την μεριά της το Chromebook Pixel με τιμή $1,300.

 

Πληροφορίες θέλουν να έχουν πουληθεί μόλις 500,000 Chromebooks μέσα σε δύο χρόνια, αριθμός μικρότερος από τις αντίστοιχες πωλήσεις των Surface RT που άγγιξαν το 1.1 εκατομμύριο.

 

Link.png Site: http://www.neowin.net/news/chrome-os-doing-significantly-worse-than-windows-rt[/url]']neowin.net