Ακολουθώντας το παράδειγμα της Mozilla, που πρότεινε εργαλείο που «κρύβει» τον χρήστη από τις στοχευμένες διαφημίσεις, η Google έδωσε στη διάθεση του κοινού το “Keep My Opt-Outs”. Πρόκειται για μια επέκταση για τον Chrome που επιτρέπει στους χρήστες να απαγορεύσουν μόνιμα την πρόσβαση στα cookies που παρακολουθούν τη συμπεριφοράς τους για διαφημιστικούς σκοπούς.

 

Το “Keep My Opt-Outs”, όπως και η αντίστοιχη πρόταση της Mozilla, προέκυψε μετά από την εκδήλωση ενδιαφέροντος που εξέφρασε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός που θα επιτρέπει στους χρήστες να εξαιρούν τον εαυτό τους από την προβολή προσωποποιημένων διαφημίσεων.

 

image000w.png

Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν πάνω από 50 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των 15 μεγαλύτερων αμερικανικών διαφημιστικών δικτύων. Μέσω της νέας επέκτασης, οι χρήστες θα μπορούν να εξαιρούν τις εταιρείες που θέλουν, χωρίς να ανησυχούν πως οι ρυθμίσεις τους θα χαθούν μετά τον καθαρισμό των cookies του browser.

 

Ο κώδικας του Keep My Opt-Outs είναι open source, ώστε να μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω από τους ενδιαφερόμενους προγραμματιστές και η επέκταση είναι ήδη διαθέσιμη για εγκατάσταση στο Chrome Web Store.

 

Link.png Site: Google Public Policy Blog