Η Google προχώρησε πριν λίγες ώρες στην κυκλοφορία της νέας έκδοσης του Chrome browser για Windows, Mac και Linux.

Η 32η έκδοση του Chrome browser φέρνει σημαντικά νέα χαρακτηριστικά όπως τη δυνατότητα άμεσου εντοπισμού της καρτέλας (tab) από την οποία προέρχεται ήχος ή βίντεο, εμφανίζοντας το σχετικό εικονίδιο πάνω στο tab. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό είναι πολύ χρήσιμο για αρκετούς χρήστες οι οποίοι έχουν ανοιχτά πολλά tabs κάνοντας πολύ δύσκολο να εντοπίσουν από ποια ιστοσελίδα γίνεται αναπαραγωγή ήχου.

 

noisy-tabs-webcam.pngnoisy-tabs-sounds.png

 

Επιπλέον πιο "δυνατός" γίνεται ο εντοπισμός κακόβουλου λογισμικού και συγκεκριμένα του malware, με το Chrome να εμφανίζει σχετικό μήνυμα όταν εντοπίσει "περίεργα" αρχεία.

 

Σε δοκιμαστική έκδοση βρίσκεται εσωτερικά στο browser η λειτουργία Supervised Users μέσω της οποίας μπορείτε να ορίσετε χρήστες που έχουν πρόσβαση στο browser και μέσα από την σελίδα chrome.com/manage να δείτε τις ιστοσελίδες που επισκέφθηκαν αλλά και να προχωρήσετε σε συγκεκριμένους αποκλεισμούς ιστοσελίδων.

 

supervisedusers_manage.png

 

Τελευταίο χαρακτηριστικό αλλά πολύ πιο εντυπωσιακό είναι ο τρόπος που επιλέγει η Google να φέρει το browser στο μοντέρνο περιβάλλον των Windows 8.x, δίνοντας στο χρήστη εμπειρία σχεδόν ίδια με αυτή του Chrome OS. Η πρόθεση της Google είχε ήδη διαφανεί από τις δοκιμαστικές εκδόσεις του Chrome που είχαν κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο, με την εφαρμογή να θεωρείται "Δούρειος Ίππος" των Windows 8 προκειμένου να διαδοθεί το Chrome OS.

 

Link.png Site: http://chrome.blogspot.gr/2014/01/everyone-can-now-track-down-noisy-tabs.html[/url]']Chrome Blog