Μετά τις επιτυχημένες δοκιμές στο beta στάδιο, η Google κυκλοφορεί σήμερα την επόμενη επίσημη έκδοση του Google Chrome η οποία εισάγει δύο σημαντικά νέα χαρακτηριστικά, τα extensions και το συγχρονισμό των σελιδοδεικτών.

 

Τα extensions είναι επεκτάσεις τρίτων κατασκευαστών, οι οποίες μπορούν να εγκατασταθούν μέσω του Chrome, αυξάνοντας τις δυνατότητες του browser, κατά τρόπο αντίστοιχο με τα plugins του Firefox. Στο επίσημο ξεκίνημα, οι επεκτάσεις του Chrome 4.0 ξεπερνούν τις 1.500 και η εγκατάσταση τους γίνεται από την αντίστοιχη επιλογή στις ρυθμίσεις ή με μια επίσκεψη στη σχετική ιστοσελίδα.

 

Η δυνατότητα συγχρονισμού σελιδοδεικτών επιτρέπει το συγχρονισμό των αγαπημένων ιστοσελίδων σας έτσι ώστε να είναι άμεση η πρόσβαση σε αυτές από οποιοδήποτε έκδοση του Chrome χρησιμοποιείτε, σε οποιοδήποτε υπολογιστή. Η λειτουργία αυτή αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη σε όσους χρησιμοποιούν διαφορετικούς υπολογιστές και θέλουν οι αλλαγές που πραγματοποιούν στους σελιδοδείκτες τους να ενημερώνονται αυτόματα σε κάθε μηχάνημα.

 

File.png Download: Google Chrome 4.0

Link.png Site: Chrome Blog

Video Video: