Με παρόμοιο τρόπο που κάποιος χρήστης στο Android μπορεί να ελέγξει την αναπαραγωγή βίντεο και μουσικής στον Chrome, πλέον αυτή η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη και σε υπολογιστές αφού η Google προσθέτει πλήκτρο διαχείρισης αναπαραγωγής περιεχομένου.

Το πλήκτρο το οποίο εμφανίζεται στον browser στη δεξιά πλευρά, δίπλα από τη γραμμή διευθύνσεων, κάποιος θα μπορεί να ελέγξει την αναπαραγωγή μουσικής και βίντεο σε όλες τις ενεργές καρτέλες. Πατώντας επάνω εμφανίζονται τα γνώριμα πλήκτρα διαχείρισης για τον εύκολο έλεγχο ανά πάσα στιγμή. Αν και η Google ανακοίνωσε τη σχετική λειτουργία στο επίσημο blog της, γρήγορα κατέβασε το άρθρο. Το Arstechica όμως ήταν αρκετά γρήγορο και κράτησε ένα αντίγραφο σε PDF.

Η λειτουργία διαχείρισης της αναπαραγωγής έχει ήδη λανσαριστεί στο Chrome OS από τον περασμένο Αύγουστο αλλά πλέον θα γίνει διαθέσιμη σε Windows, Mac και Linux. Το μικρό παράθυρο που εμφανίζεται θα έχει πληροφορίες όπως το URL από το οποίο γίνεται η αναπαραγωγή, τον τίτλο αλλά και το πλήκτρο παύσης. Μία χρήσιμη λειτουργία για κάποιον που θέλει να βρει γρήγορα την καρτέλα η οποία αναπαράγει κάποιο βίντεο ή τραγούδι.

Όπως και στο Android, η κάρτα διαχείρισης της αναπαραγωγής θα χρωματίζεται ανάλογα το εξώφυλλο του αρχείου που αναπαράγεται εκείνη τη στιγμή. Μέχρι στιγμής, μόνο το YouTube θα υποστηρίζει πλήρως όλες τις νέες αυτές λειτουργίες (όπως τον χρωματισμό ή τα πλήκτρα «επόμενο» και «προηγούμενο»).

Η ανακοίνωση της Google ανέφερε πως η λειτουργία θα γίνει διαθέσιμη για όλους άμεσα αν και τώρα έπειτα τη διαγραφή του σχετικού άρθρου, ίσως καθυστερήσει τελικά. Τα καλά νέα όμως είναι ότι κάποιος μπορεί ήδη να ενεργοποιήσει τη λειτουργία αυτή μέσα από τις ειδικές ρυθμίσεις του browser. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να αντιγράψει τον παρακάτω σύνδεσμο για να πάει στη σχετική λειτουργία.

Αναφορά σε κείμενο

chrome://flags/#global-media-control

Έπειτα από την επανεκκίνηση του browser, το νέο πλήκτρο θα εμφανιστεί.

ArsTechnica

  • Like 3
  • Thanks 1