Η νέα λειτουργία RSS Follow θα επιτρέπει στους χρήστες να παραμένουν ενημερωμένοι με όλες τις αγαπημένες τους ιστοσελίδες μέσα από ένα tab του browser.

Αρκετοί χρήστες αναπολούν τις ημέρες του Google Reader, ένα αρκετά απλό στη χρήση RSS feed. Παρ’ όλα αυτά, η Google φαίνεται πως θέλει να επαναφέρει το RSS σκεφτόμενη να παρουσιάσει μια νέα λειτουργία ανάγνωσης ειδήσεων μέσω RSS απευθείας από τον Google Chrome για Android.

Η νέα λειτουργία ονομάζεται RSS Follow και θα επιτρέπει στους χρήστες να εγγράφονται και να παρακολουθούν τις ροές ειδήσεων από τις αγαπημένες τους ιστοσελίδες μέσα από τον Chrome. Οι ενημερώσεις, τα άρθρα και οι ειδήσεις θα εμφανίζονται σε μία νέα ενότητα που ονομάζεται “Following” και θα βρίσκεται μέσα στις καρτέλες του browser. Η εταιρεία σημειώνει ότι θέλει να δημιουργηθούν «βαθύτερες συνδέσεις» μεταξύ εκδοτών και καταναλωτών μέσω του προγράμματος περιήγησης.

google-chrome-rss-follow-feature-1.jpg.e87c21201ec0afa5243afd7ab011cc63.jpg

Το RSS, ή αλλιώς Really Simple Syndication, έκανε το ντεμπούτο του πριν 22 χρόνια το 1999 (παλαιότερες παρόμοιες τεχνολογίες, όχι τόσο επιτυχημένες, κυκλοφόρησαν σχεδόν από τα μέσα της δεκαετίας του 1990) και επέτρεψε στους ιστοτόπους να δημοσιεύουν εύκολα ενημερώσεις για χρήστες και εφαρμογές. Στο Android έχουν υπάρξει κατά καιρούς διάφοροι RSS Readers, αρκετοί από τους οποίους έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους. Ωστόσο, απαιτούν από τους χρήστες να εγκαταστήσουν ακόμη μια εφαρμογή στο κινητό τους. Η προσθήκη του RSS Follow στον Chrome πιθανότατα να ενθαρρύνει περισσότερους χρήστες να υιοθετήσουν αυτό το πρότυπο ανάγνωσης ειδήσεων.

Η Google αναφέρει ότι η νέα λειτουργία θα δοκιμαστεί πρώτα στο κανάλι ενημερώσεων Google Chrome Canary τις επόμενες εβδομάδες. Η δοκιμή θα περιοριστεί για την ώρα στην αγορά των ΗΠΑ. Δεν είναι σαφές εάν οι εκδόσεις Chrome του καναλιού Canary για υπολογιστές θα λάβουν επίσης την ίδια δυνατότητα.

Θα παρέχουμε περισσότερη καθοδήγηση στους εκδότες των ιστοτόπων καθώς παρακολουθούμε και αξιολογούμε εάν αυτή η λειτουργία θα διατεθεί ευρύτερα στον Chrome.