Η νέα έκδοση Chrome θα αποτελέσει και την τελευταία για το 2020 με τη Google να ισχυρίζεται ότι θα κάνει ευκολότερη την καθημερινότητα των χρηστών.

Η Google ανακοίνωσε τη νέα έκδοση του διάσημου browser Chrome με την ίδια να αναφέρει ότι υπάρχουν σημαντικές αλλαγές. Η τελευταία έκδοση, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρία, σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη αύξηση στις επιδόσεις του Chrome σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Chrome θα είναι γρηγορότερος κατά την πρώτη εκκίνηση, θα φορτώνει γρηγορότερα τις σελίδες ενώ θα εξοικονομεί και ένα σημαντικό ποσοστό αυτονομίας στα laptops. Πιο συγκεκριμένα, ο browser της Google:

  • Θα δίνει προτεραιότητα στα ενεργά tabs σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα που είναι ανοιχτά, με αποτέλεσμα να μειώνεται η χρήση του επεξεργαστή έως και 5 φορές. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερη αυτονομία έως και 1 ώρα και 25 λεπτά στα laptops
  • Θα εκτελείται 25% γρηγορότερα, θα φορτώνει τις ιστοσελίδες 7% γρηγορότερα και θα χρησιμοποιεί την ίδια στιγμή λιγότερη ισχύ από τον υπολογιστή αλλά και λιγότερη μνήμη RAM
  • Οι ιστοσελίδες στην Android έκδοσή του, θα φορτώνουν σχεδόν στιγμιαία, ώστε όταν ο χρήστης πηγαίνει στην επόμενη ή προηγούμενη σελίδα, να μην μεσολαβεί καμία καθυστέρηση

google-chrome-grigoroteros-pins.jpg.128a01ba5f0ee39daf2f8f8fd236b78c.jpg

Μία ακόμη αλλαγή που έρχεται είναι τα Pins. Οι χρήστες θα μπορούν να καρφιτσώσουν συγκεκριμένες σελίδες στη μπάρα του Chrome, να τις στείλουν σε φίλους ή ακόμη και να δημιουργήσουν φακέλους με διάφορα tabs. Το σημαντικότερο σε αυτή την προσθήκη είναι ότι οι χρήστες θα μπορούν να αναζητήσουν τις σελίδες αυτές μέσα από την ενσωματωμένη μηχανή αναζήτησης του Chrome. Και αυτή θα ψάχνει ακόμη και σελίδες που βρίσκονται σε άλλα ενεργά παράθυρα Chrome.

Η Google αναβαθμίζει επίσης το ρόλο της μπάρας διευθύνσεων. Η εταιρία την ονομάζει πλέον omnibox και οι χρήστες θα μπορούν να εκτελέσουν διάφορες εργασίες, χωρίς απαραίτητα να πλοηγηθούν από τις ρυθμίσεις του browser. Για παράδειγμα θα μπορούν γράφοντας «delete history» να μεταβούν απευθείας στη σχετική ρύθμιση για διαγραφή του ιστορικού πλοήγησης.

google-chrome-grigoroteros-cards.jpg.50c201d359164de0f7fbbfe1a0eb3356.jpg

Το τελευταίο χαρακτηριστικό που σύντομα θα προσθέσει η Google, είναι τα Cards. Αυτές οι κάρτες θα είναι ουσιαστικά ιστοσελίδες που επισκέφθηκε ο χρήστης σε προηγούμενη ημέρα ή ώρα και οι οποίες θα εμφανίζονται κατά τη δημιουργία νέας καρτέλας. Η Google λέει πως με αυτές τις κάρτες, θα είναι ευκολότερο για τους χρήστες να βρουν μία συνταγή ή μία σελίδα την οποία δεν θυμούνται ή θα ήθελαν να ξαναδούν στο μέλλον, χωρίς απαραίτητα να την αναζητήσουν εκ νέου από κάποια μηχανή αναζήτησης.

  • Like 4
  • Thanks 2
  • Haha 1