H Google έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις με την υπηρεσία της Street View. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν τον τερματισμό της προκειμένου να εξασφαλίσουν στοιχεία της ιδιωτικής τους ζωής.

 

Ανάμεσα σε αυτούς που επιθυμούν τον τερματισμό του Google Street View είναι και ο διεθνής οργανισμός Privacy International ο οποίος αιτήθηκε την διακοπή της υπηρεσίας. Το κυριότερο επιχείρημα του οργανισμού είναι ότι η τεχνολογία θολώματος των προσώπων και των πινακίδων απο τα αυτοκίνητα αποδείχτηκε πολύ κατώτερη των προσδοκιών αφού τελικά δεν μπορεί να κρύψει καλά τις πληροφορίες αυτές.

 

Το αίτημα του Privacy International τελικά απορρίφθηκε απο το Βρετανική ανεξάρτητη αρχή προστασίας των προσωπικών πληροφοριών, το Information Commissioner's Office, το οποίο θεωρεί την τεχνολογία θολώματος προσώπων και πινακίδων της Google επαρκή ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει πως οι φωτογραφίες στις οποίες δεν εφαρμόζεται σωστά είναι απειροελάχιστες, συγκριτικά πάντα με το πλήθος και κυρίως την χρησιμότητα τους.

 

Το Google Street View πάντως έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο κυρίως στην Βρετανία οπού πολλοί το αντιμετωπίζουν σαν βοηθητικό εργαλείο για τους κλέφτες που πλέον αποκτούν απο τον υπολογιστή τους πρόσβαση σε πληροφορίες που τους βοηθούν να οργανώσουν και να καταστρώσουν με μεγάλη ακρίβεια τα σχέδια τους.

 

Σύντομα θα δούμε πως θα αντιμετωπίσει και η Αθηναϊκή κοινωνία την εμφάνιση φωτογραφιών της μέσα απο την δημοφιλέστατη υπηρεσία Google Street View.

Source.png Πηγή: pcw.gr