Αρκετούς μήνες μετά την παρουσίασή της, η πλοήγηση επαυξημένης πραγματικότητας του Google Maps άρχισε την διάθεση της, αλλά όχι ακόμη για το ευρύ κοινό.

Η Google θα ξεκινήσει το roll out της εστιασμένης στο περπάτημα λειτουργίας, αρχικά για τους "Local Guides" (reviewer κοινότητας), αφού σύμφωνα με την εταιρία χρειάζονται "περισσότερες δοκιμές", προτού κυκλοφορήσει για τους υπόλοιπους χρήστες. Η βασική λειτουργία παραμένει η ίδια. Το Google Maps μέσω GPS λαμβάνει το στίγμα του χρήστη, και έπειτα χρησιμοποιεί την κάμερα της συσκευής η οποία τοποθετεί "βελάκια" στην οθόνη πριν από σημεία εκείνα τα οποία θα πρέπει να κατευθυνθεί ο πεζός.

Παραδόξως, η Google δεν θέλει να το "παρακάνουμε" με την χρήση του AR, με αποτέλεσμα μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να προειδοποιεί τον χρήστη να "κατεβάσει" την συσκευή από το οπτικό πεδίο του, ενώ σε περίπτωση που κάποιος "παρακούσει" την οδηγία αυτή, η εφαρμογή μαυρίζει αυτόματα την οθόνη. Σύμφωνα με την Google αυτό δεν συμβαίνει μόνο για λόγους ασφαλείας, αλλά και για οικονομία σε δεδομένα και μπαταρία.

maps-street-view-navigation.jpg.c1af8afaf2944aff8cd79e780dd07d60.jpg

Σίγουρα η AR τεχνολογία δεν αναμένεται να αντικαταστήσει την παραδοσιακή πλοήγηση άμεσα στο εγγύς μέλλον. Είναι ικανή όμως να προσφέρει μια χρήσιμη εναλλακτική, σε περιπτώσεις όπου ο χρήστης βρίσκεται σε λεωφόρους με πολύπλοκες διασταυρώσεις, σε σημεία όπου δεν γνωρίζει καλά τον τελικό του προορισμό, ή σε τοποθεσίες όπου το σήμα του GPS δεν είναι σε εμβέλεια με την συσκευή, όπως σε μεγαλουπόλεις.

Engadget