Ίσως το χειρότερο μέρος του να περνάς μέσα από μια σήραγγα όταν βασίζεσαι σε οδηγίες μέσω GPS είναι η κατάσταση που καλείσαι να αντιμετωπίσεις καθώς ετοιμάζεσαι να βγεις από τη σήραγγα. 

Μερικές φορές το GPS θα θυμηθεί ότι βρίσκεστε σε δρόμο που περνάει μέσα από μια σήραγγα και θα διατηρήσει τις οδηγίες που σας έδινε όταν μπήκατε μέσα, και μερικές φορές θα χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, υπενθυμίζοντάς σας να προχωρήσετε στη διαδρομή καθώς δείχνει το αυτοκίνητό σας να περνάει μέσα από ένα ποτάμι, ένα σιδηροδρομικό σταθμό ή μια σειρά από κατοικίες.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, το Google Maps πρόκειται να γίνει καλύτερο στο να δείχνει οδηγίες μέσα σε σήραγγες. Ένα νέο χαρακτηριστικό που εντοπίστηκε από το SmartDroid επιτρέπει στην έκδοση Android της εφαρμογής να χρησιμοποιεί φάρους Bluetooth για να εντοπίζει τη θέση σας σε περιοχές όπου το GPS σήμα συνήθως δεν μπορεί να φτάσει.

image.png.b664c4373274a6180928d59929f14fec.png

Τα σχετικά beacons μεταδίδουν διάφορα Bluetooth σήματα που δίνουν δεδομένα θέσης στο smartphone σας, σύμφωνα με το Waze που ανήκει στην Google, το οποίο υποστηρίζει εδώ και καιρό τη λειτουργία. Στη συνέχεια, η εφαρμογή χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες μαζί με τη συνδεσιμότητα της συσκευής για να "παρέχει δεδομένα κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, όπως θα γινόταν με μια τυπική σύνδεση GPS".

Η μόνη προειδοποίηση είναι ότι η λειτουργία θα λειτουργήσει μόνο εάν η σήραγγα από την οποία ταξιδεύετε έχει εγκατεστημένα Bluetooth beacons. Η Waze έχει ήδη συνεργασίες σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπως η Νέα Υόρκη, το Σικάγο, η Βοστώνη, το Παρίσι, το Ρίο ντε Τζανέιρο, οι Βρυξέλλες και άλλες, όπου έχουν εγκατασταθεί τέτοια beacons. Δεν είναι σαφές αν τα Google Maps θα χρησιμοποιούν τα ίδια beacons, δεδομένου ότι και οι δύο εφαρμογές ανήκουν στην Google, κάτι που μένει να διευκρινίσει η εταιρεία.

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, επιλέξτε το προφίλ σας από την επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις πλοήγησης. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας, ενεργοποιήστε το Bluetooth tunnel beacons και επιλέξτε Allow όταν το Google Maps ζητά άδεια για να το ενεργοποιήσετε.

Όπως επισημαίνεται από το 9to5Google, ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι είδαν για πρώτη φορά τη λειτουργία τον Οκτώβριο του 2023, όμως τώρα φαίνεται να κυκλοφορεί ευρέως. Για την ώρα η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη στην έκδοση της εφαρμογής για iPhone, κάτι που αναμένεται να γίνει στο μέλλον.

  • Like 8