Σε χθεσινή εκδήλωση, η Google έδωσε νέα στατιστικά στοιχεία για την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Google+ η οποία κλείνει ήδη δύο χρόνια δημόσιας λειτουργίας.

Αρχικά, το Google+ δε φαίνεται να είναι "έρημος", μια άποψη που κυριαρχούσε αρκετά τον πρώτο καιρό λειτουργίας του αφού η Google αναφέρει ότι η άνοδος των ενεργών χρηστών συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς φτάνοντας τα 540 εκατομμύρια χρήστες. Τα 300 εκατομμύρια χρήστες είναι ενεργοί στο stream ενώ 1.5 δισ. φωτογραφίες ανεβαίνουν στην υπηρεσία κάθε εβδομάδα.

 

Γνωρίζοντας τη δύναμη της φωτογραφίας και το πόσο σημαντική είναι για τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, η Google προχώρησε στην παρουσίαση νέων εργαλείων που επεκτείνουν τις δυνατότητες οργάνωσης και επεξεργασίας τους.

 

Η πρώτη αλλαγή αφορά την εφαρμογή του Google+ για Android όπου οι φωτογραφίες που κάνετε λήψη με την αγαπημένη συσκευή σας, θα ανεβαίνουν πλέον στο λογαριασμό σας σε πλήρη ανάλυση, ιδανική λύση για backup. Σύντομα η ίδια δυνατότητα θα έρθει και στο iOS με παράλληλο ανέβασμα των φωτογραφιών στο παρασκήνιο.

 

2013-10-30_0320.jpg

 

Ένα άλλο χαρακτηριστικό, το Highlight, δέχεται σημαντική αναβάθμιση με πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Με τη νέα έκδοση, η επιλογή των καλύτερων φωτογραφιών σας με βάση τους αλγόριθμους της Google είναι αρκετά καλύτερη, αποκλείοντας φωτογραφίες που είναι θολές ή διπλές μεταξύ άλλων.

 

Με νέα εργαλεία επεξεργασίας και βελτίωσης των φωτογραφιών σας, το Google+ θα προσπαθήσει αρχικά να βελτιώσει αυτόματα το κοντράστ και άλλα στοιχεία τους χωρίς να μπλέκεται με εξωτερικά προγράμματα. Το Auto-Awesome Movies είναι μία από τις δυνατότητες που ξεχωρίζουν αφού συνδυάζει φωτογραφίες και βίντεο που έχετε κάνει λήψη μια συγκεκριμένη ημέρα, δημιουργώντας ένα μικρό κολάζ με μουσική υπόκρουση. To Auto-Awesome Eraser αφαιρεί αντικείμενα που χαλάνε τη φωτογραφία σας ενώ το Auto-Awesome μπορεί να δείξε σε μία φωτογραφία τα διάφορα στάδια κίνησης του αντικειμένου που φωτογραφίζετε.

 

 

Τέλος η Google ανακοίνωσε και επίσημα την ενσωμάτωση του SMS στην εφαρμογή των Hangouts, κάτι που είχε διαρρεύσει πριν μερικές εβδομάδες. Μάλιστα η νέα έκδοση του Hangouts υποστηρίζει ακόμη animated gif's αλλά και δυνατότητα αποστολής της τοποθεσίας μας με το πάτημα ενός κουμπιού.

 

Link.png Site: http://googleblog.blogspot.gr/2013/10/google-hangouts-and-photos-save-some.html[/url]']Google Blog