Η αρχή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης προετοιμάζει το νομικό έδαφος για να καταθέσει αγωγή ενάντια στην Google μετά από σχετική έρευνα για μονοπωλιακές τακτικές μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναφέρει η Wall Street Journal.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από τις εταιρείες που υπέβαλαν καταγγελίες κατά της Google την άδεια να δημοσιεύσει ορισμένες από αυτές τις πληροφορίες που υποβλήθηκαν εμπιστευτικά.

 

Εμπειρογνώμονες σε ζητήματα ανταγωνισμού αναφέρουν ότι το αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελούν ισχυρές ενδείξεις ότι η επίσημη αγωγή βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας. Όπως είναι εδώ και καιρό γνωστό, ο γίγοντας της αναζήτησης, Google, έχει εμπλακεί σε μία πενταετή αντιμονοπωλιακή έρευνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει διακοπεί πολλές φορές προκαλώντας πολιτικό σάλο.

 

Οι νομοθέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπερψήφισαν παλαιότερα με συντριπτική πλειοψηφία μια πρόταση τον περασμένο Νοέμβριο, που ήθελε τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές να διαλύουν την Google. Παρόλα αυτά. η επίσημη θέση της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ότι οι πολιτικοί δεν πρέπει να επηρεάζουν την έρευνα.

 

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων διορισμένων από την Google παρείχε συμβουλές σχετικά με το τρόπο εφαρμογής του "δικαιώματος στη λήθη" στην Ευρώπη, και είχε προτείνει τον περασμένο Φεβρουάριο, οι επίμαχοι σύνδεσμοι να αφαιρούνται μόνο από ιστοσελίδες στην Ευρώπη.

 

Οι ρυθμιστικές αρχές προστασίας των προσωπικών δεδομένων στην Ευρώπη ωστόσο, θέλουν οι μηχανές αναζήτησης όπως είναι οι Google Search και Microsoft Bing να αφαιρούν τα αποτελέσματα αναζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο, και όχι μόνο στην Ευρώπη.

 

Link.png Site: Re/code