Η Google ανακοίνωσε σήμερα την ενοποίηση του αποθηκευτικού χώρου στο Cloud των υπηρεσιών Drive, Gmail και φωτογραφιών (Picasa και Google+) ο οποίος φτάνει πλέον τα 15GB.

Από την έναρξη λειτουργίας του Drive τον περασμένο χρόνο, η Google προσέφερε 5GB αποθηκευτικού χώρου για έγγραφα και φωτογραφίες, ενώ το Gmail διέθετε το δικό του χώρο με δωρεάν 10GB ανά χρήστη. Πλέον δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να αξιοποιήσουν όπως οι ίδιοι επιθυμούν τον αποθηκευτικό τους χώρο, χωρίς να τους περιορίζει η υπηρεσία που χρησιμοποιούν.

 

Αν και η παραπάνω εξέλιξη είναι αρκετά θετική για τους χρήστες των υπηρεσιών της Google, συνοδεύεται όμως και από την κατάργηση της επιλογής του συνδρομητικού πακέτου με 25GB/μήνα με $2.49, με την μικρότερη επιλογή να είναι πλέον τα 100GB με $4.99 δολάρια το μήνα. Σύμφωνα με την εταιρεία οι χρήστες που διαθέτουν συνδρομή με 25GB αποθηκευτικό χώρο στο Cloud, θα μπορέσουν να τη διατηρήσουν μέχρι να την ακυρώσουν ή να την αλλάξουν.

 

Οι νέες τροποποιήσεις στην υπηρεσία του Drive θα γίνουν διαθέσιμες για όλους σταδιακά μεσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/5/13/4326994/google-unifies-gmail-photo-and-drive-storage[/url]']theverge.com