Σύντομα η Google αναμένεται να κυκλοφορήσει μια νέα mobile εφαρμογή με την ονομασία Files Go, και η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να οργανώσουν με εύκολο τρόπο τα αρχεία που διαθέτουν στο android smartphone ή tablet τους.

Η εφαρμογή αναμένεται να κυκλοφορήσει δημόσια στις αρχές Δεκεμβρίου και για την ώρα βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο στο οποίο συμμετέχουν ελάχιστοι χρήστες. Αν και το Play Store είναι γεμάτο από εφαρμογές διαχείρισης αρχείων για android συσκευές, η πρόταση της Google θα διαφοροποιείται σε αρκετά σημεία με σημαντικότερο την ενσωμάτωση λειτουργίας που θυμίζει το AirDrop της Apple. Μέσω της λειτουργίας αυτής, θα είναι δυνατή η μεταφορά αρχείων μεταξύ Android συσκευών που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, μέσω του προτύπου bluetooth.

 

Επιπλέον εμφανίζει τον ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο, το πόσο χώρο καταλαμβάνουν φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα και μουσικά αρχεία στη συσκευή σας, ενώ θα προτείνει να ελευθερώσει αποθηκευτικό χώρο, κάτι αντίστοιχο με τη λειτουργία που διαθέτουν τα Google Photos.

 


go.jpg

 


Link.png Site: 9to5Google