Η Google έχει αναπτύξει ένα εργαλείο κρυπτογράφησης για τον περιηγητή Chrome, το "End-to-End", το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του Gmail να στέλνουν και να λαμβάνουν κρυπτογραφημένα e-mails.

Προς το παρόν, το Gmail χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο "Transport Layer Security" (TLS) για αποστολή και λήψη e-mail. Παρ'όλα αυτά το TLS δεν αποτρέπει τη πιθανότητα ο πάροχος του ίντερνετ, και κατ'επέκταση η κυβέρνηση, να δουν το περιεχόμενο των μηνυμάτων. Η λύση σε αυτό φαίνεται πως είναι το "End-to-End", που παρέχει τη δυνατότητα αποστολής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, τα οποία και θα παραμείνουν έτσι μέχρι να τα αποκωδικοποιήσει ο παραλήπτης.

 

Παρ'ότι το εργαλείο αυτό υπάρχει εδώ αρκετό καιρό, η Google αναφέρει πως ήταν δύσκολο στη χρήση. Για αυτό το λόγο, δημιούργησε μία επέκταση στον Chrome, η οποία βασίζεται στην τεχνολογία OpenPGP, που θα κάνει πιο εύκολη τη κρυπτογράφηση.

 

Όσοι είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν την επέκταση θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα, καθώς η Google δε την έχει προσθέσει ακόμα στο Chrome store, δίνοντας όμως στο κοινό τον πηγαίο κώδικα της επέκτασης ώστε να ελεγχθεί πάνω σε θέματα ασφαλείας.

 

Τέλος, όσοι εντοπίσουν κάποιο πρόβλημα, θα επιβραβευτούν με μετρητά, με την επέκταση να γίνει διαθέσιμη στο ευρύτερο κοινό μόνο όταν λυθούν όλα τα προβλήματα.

 

Link.png Site: Myce