Όλοι τα μισούν, και ειδικά στα social media, όπου ο καθένας γράφει ότι θέλει, όπως θέλει, ότι ώρα θέλει, ορισμένοι χρήστες είναι σχεδόν ακατόρθωτο να αποφύγουν τα spoilers.

Είτε πρόκειται για αγώνα, που δεν πρόλαβαν να δουν ζωντανά και έχουν γράψει στον σκληρό δίσκο, είτε πρόκειται κάποιο twist σε κάποια σεζόν της αγαπημένης τους τηλεοπτικής σειράς ή το αναπάντεχο –όλα τα λεφτά- τέλος μίας ταινίας, θα βρεθεί κάποιος στα social media να τους το… χαλάσει. Spoilers: τους αξίζει ο πιο γρήγορος θάνατος, και η Google από ότι φαίνεται μόλις “πατεντάρισε” την λύση στο πρόβλημα.

 

Η Google κατέθεσε αίτηση για μία νέα ευρεσιτεχνία, που περιγράφει ένα σύστημα το οποίο παρακολουθεί την πρόοδο του χρήστη σε τηλεοπτικά σώου, βιβλία ή κινηματογραφικές σειρές, και μπλοκάρει αναρτήσεις που πιστεύει ότι μπορεί να περιέχουν spoilers.

 

Δεν εξαφανίζει εντελώς την ανάρτηση, αλλά κρύβει/ θαμπώνει το περιεχόμενο της με μία προειδοποίηση pop-up. Άγνωστο είναι για την ώρα πότε η Google θα εισάγει το νέο αυτό χαρακτηριστικό στο Google+ και αν θα το δούμε να εφαρμόζεται και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λειτουργεί περιοριστικά στην ελευθερία της έκφρασης; Ναι, αλλά από την άλλη έχει όπως αναφέραμε τα καλά του.

 

 

 

gallery_286955_1869_30161.jpg

Link.png Site: Gizmodo