Ανάμεσα στους κατόχους smartphones με λειτουργικό σύστημα Android, εκείνοι που διαθέτουν συσκευή Nexus θα λέγαμε ότι είναι οι πιο ανυπόμονοι. Όταν βγαίνει κάτι καινούριο, υποθέτουν ότι βρίσκονται πρώτοι στην σειρά, και δικαιωματικά.

Ένας από τους λόγους για να προτιμήσει κάποιος μία συσκευή Nexus είναι αυτή η απευθείας σύνδεση με το Android, με τον τρόπο μάλιστα που το οραματίζεται η Google, ή τουλάχιστον αυτός ήταν ο στόχος. Από ότι φαίνεται η Google δεν μπορεί να μείνει σταθερή σε αυτό που είχε υποσχεθεί σχετικά με τις αναβαθμίσεις των συσκευών Nexus και των εκδόσεων Google Play, κάνοντας ουσιαστικά λόγο για μία νέα εποχή Nexus, όπου οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν λόγο.

 

Υποτίθεται ότι οι συσκευές Nexus λαμβάνουν τις αναβαθμίσεις μέσα σε δύο εβδομάδες από την ώρα που θα γίνει διαθέσιμη μία αναβάθμιση Android. Όπως όμως διαπίστωσε το Android Police, η διαδικασία είναι πια περισσότερο... δημοκρατική με την ιστοσελίδα υποστήριξης της Google να λέει "αναλόγως τον πάροχο σας, μπορεί να πάρει περισσότερο από δύο εβδομάδες για να λάβετε μία αναβάθμιση από την διάθεση της". Το χρονικό διάστημα υποστήριξης των συσκευών Nexus παραμένουν οι 18 μήνες.

 

Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να εγκαταστήσετε την αναβάθμιση στο κινητό σας, χωρίς να περιμένετε με αγωνία την ειδοποίηση για το OTA update (Over-The-Air), αλλά για τους περισσότερους χρήστες τέτοιες διαδικασίες δεν είναι εύκολες. Το πιθανότερο είναι η Google πάντως -με την συγκεκριμένη αλλαγή στην ιστοσελίδα υποστήριξης- να θέλει να προστατεύσει τον εαυτό της όταν οι πάροχοι δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που εκείνη υπόσχεται με τις αναβαθμίσεις και τίποτα περισσότερο. Για να δούμε όμως...

 

Link.png Site: SlashGear