Μια ασπίδα προστασίας ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιεί η Google στο Android Market, προκειμένου να εντοπίζει τις κακόβουλες εφαρμογές στο ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών της, πριν αυτές εγκατασταθούν στις συσκευές των χρηστών. Πρόκειται για το σύστημα με την κωδική ονομασία Bouncer, που όπως αναφέρει η εταιρεία δεν επηρεάζει καθόλου την εμπειρία των χρηστών στο Android Market, ενώ λειτουργεί κατά τη διαδικασία έγκρισης νέων εφαρμογών.

 

Η υπηρεσία όχι μόνο εξετάζει τις νέες εφαρμογές που προστίθενται και τις ήδη υπάρχουσες, αλλά αναλύσει ταυτόχρονα και τους λογαριασμούς των προγραμματιστών. Όταν υποβάλλεται μια νέα εφαρμογή, το Bouncer ελέγχει εάν αυτή περιέχει κακόβουλο κώδικα όπως ιούς και spyware. Εξετάζει ακόμη την περίπτωση η εφαρμογή να “συμπεριφέρεται” ύποπτα, και στη συνέχεια τη συγκρίνει με προηγούμενες καταστάσεις που έχουν αντιμετωπιστεί. Στο τελικό στάδιο, κάθε νέα εφαρμογή “εξομοιώνεται” στους cloud servers της Google έτσι ώστε να πάρει την τελική έγκριση για κυκλοφορία.

 

Όπως αναφέρει η Google το σύστημα αυτό εφαρμόζεται από το δεύτερο μισό του 2011, μειώνοντας τις επικίνδυνες εφαρμογές στο Android Market στο μισό. Η Google αναφέρει ότι για το ίδιο χρονικό διάστημα, ορισμένες εταιρείες προστασίας κάνουν λόγο για αύξηση των μολυσμένων εφαρμογών στο Android, εξηγώντας ότι πολύ πιθανό αυτά τα στατιστικά στοιχεία να μην περιλαμβάνουν εφαρμογές που διατίθενται μέσω του Android Market.

 

Link.png Site: googlemobile.blogspot.com