Η Google ανακοίνωσε σήμερα μέσα από το επίσημο blog της την ενοποίηση των όρων ιδιωτικότητας μεταξύ όλων των υπηρεσιών της, οι οποίες αριθμούνται κοντά στις 70. Η νέα πολιτική ιδιωτικότητας της Google αναφέρει ότι τα δεδομένα που έχουν αποκτηθεί για έναν χρήστη σε μια υπηρεσία της Google, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία της εταιρείας. Τα δεδομένα αυτά θα συνεχίσουν να είναι αποθηκευμένα και να προβάλλονται στο χρήστη μέσω του dashboard.

 

Για παράδειγμα όταν κάποιος κάνει χρήση μιας τοποθεσίας στο Google Maps, όταν αργότερα επισκεφτεί το YouTube πολύ πιθανό η ιστοσελίδα να του προτείνει video σχετικά με την τοποθεσία αυτή. Η Google δίνει το παράδειγμα ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει την τρέχουσα τοποθεσία του χρήστη μέσω του Latitude, έτσι ώστε να τον υπενθυμίσει για κάποια συνάντηση που έχει ορίσει στο ημερολόγιο Calendar.

 

 

Η νέα πολιτική ιδιωτικότητας της Google θα ισχύει για όλες τις υπηρεσίες της εκτός από το Google Wallet, τον Chrome browser και το Chrome OS οι οποίες έχουν ξεχωριστούς όρους ιδιωτικότητας. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Μαρτίου ενώ η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την ενημέρωση των πελατών της μέσω email και μέσω ενός σχετικού μηνύματος στην αρχική της σελίδα.

 

[link=http://googleblog.blogspot.com/2012/01/updating-our-privacy-policies-and-terms.html][/link]googleblog.blogspot.com