Σε νέα ενδιαφέρουσα εξαγορά εταιρείας προχώρησε η Google λίγες εβδομάδες μετά την Boston Dynamics, αυτή τη φορά όμως της εταιρείας Nest η οποία κατασκευάζει «έξυπνους» θερμοστάτες.

Οι θερμοστάτες της Nest οι οποίοι έκαναν την εμφάνιση τους πριν από 2 περίπου χρόνια, κέντρισαν αμέσως το ενδιαφέρον του κόσμου όχι μόνο εξαιτίας των δυνατοτήτων τους αλλά και για τον εκπληκτικό σχεδιασμό τους. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι πίσω από την εταιρεία βρίσκεται ο Tony Fadell η αλλιώς ο δημιουργός του iPod της Apple.

 

Το κόστος της εξαγοράς έφτασε τα 3.2 δισ. δολάρια ενώ η Nest εκτός από θερμοστάτες κατασκευάζει και ανιχνευτές καπνού. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Google, Larry Page, εκθείασε την ομάδα της Nest λέγοντας ότι «είναι μια εταιρεία η οποία ήδη κυκλοφορεί εντυπωσιακά προιόντα στην αγορά τα οποία μπορεί να αγοράσετε ακόμη και τώρα». Η εξαγορά της Nest πιθανόν εντάσσεται στο πρόγραμμα της Google με την ονομασία Android@Home για ένα πιο έξυπνο σπίτι.

 

nest_google.jpg

 

Για την απομακρυσμένη λειτουργία των θερμοστατών της Nest, η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει εφαρμογή για το iOS και το Android, ενώ στις δηλώσεις του ο Tony Fadell αναφέρει ότι η εξαγορά δε θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση την iOS υποστήριξη.

 

Link.png Site: https://nest.com/blog/2014/01/13/nest-google-and-you/[/url]']Ανακοίνωση Nest