Σε μια άκρως επιθετική κίνηση προς τη Microsoft, προχωρά σήμερα η Google, με στόχο να πείσει μεγάλες εταιρείες ότι η μετακίνηση στα Google Apps, είναι μια καλύτερη και πιο συμφέρουσα λύση από τη σουίτα εφαρμογών του Office.

Απευθυνόμενη σε επιχειρήσεις που έχουν υπογράψει συμφωνία με τη Microsoft για παραχώρηση λογισμικού η οποία συνήθως έχει διάρκεια τριών ετών, η Google προσφέρει τη δική της cloud πρόταση, τα Google Apps for Work, εντελώς δωρεάν. Η προσφορά ισχύει για όσο διάστημα είναι σε ισχύ η συμφωνία της επιχείρησης με τη Microsoft, προκειμένου να υπάρχει η ευχέρεια εξέτασης της εναλλακτικής που προτείνει η Google, και στη συνέχεια η χρέωση επανέρχεται στα κανονικά επίπεδα. Με βάση τις τιμές που ισχύουν τώρα, η άδεια για κάθε χρήστη προκειμένου να έχει πρόσβαση στα παραγωγικά εργαλεία της Google, κοστίζει σε κάθε επιχείρηση $5 το μήνα ενώ αν υπάρχει ανάγκη για απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο, το κόστος διπλασιάζεται στα $10.

 

Όπως εξηγεί ο υπεύθυνος πωλήσεων των Google Apps, Rich Rao, «θα καλύψουμε πλήρως τις ανάγκες όσων πελατών μας έχουν επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας με τη Microsoft». Η σύμβαση αυτή αποτελεί ένα από τα σημαντικά όπλα της Microsoft προκειμένου να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των μεγαλύτερων πελατών της, προσφέροντας τους σημαντικές εκπτώσεις στο Office και άλλες επιχειρησιακές εφαρμογές. Πολλοί πελάτες, εξαιτίας αυτής της συμφωνίας, καταλήγουν να πληρώνουν υπηρεσίες τις οποίες στην ουσία δε χρειάζονται, όταν την ίδια στιγμή δεν κοιτάνε για εναλλακτικές αφού σε κάθε περίπτωση πρέπει να πληρώνουν για το Office στο διάστημα των τριών ετών.

 

Link.png Site: http://www.businessinsider.com/google-apps-gives-microsoft-enterprise-agreement-customers-a-way-out-2015-10[/url]']Business Insider