Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Android Police, η Google θα ανακοινώσει την διάθεση ενός νέου laptop στην σειρά Pixel μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2017.

To project εσωτερικά είναι γνωστό ως “Bison”, και έχει ανεπίσημα την ονομασία Pixel 3 και αναμένεται να είναι η πρώτη, ολοκαίνουρια συσκευή που θα επιδεικνύει το νέο λειτουργικό σύστημα της Google που θα συνδυάζει στοιχεία από τα Chrome OS και Android, και έχει την κωδική ονομασία “Andromeda”.

 

Το “Bison” θα είναι το αποτέλεσμα ετών εργασίας της ομάδας Pixel της Google καθώς και των ομάδων Android και Chrome OS. Το λειτουργικό σύστημα Andromeda είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που κάνει σήμερα η εταιρεία, από την προσπάθεια της δηλαδή να φέρει τις εφαρμογές του Android στο Chrome OS και στα Chromebooks. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Android Police, η Google δεν πρόκειται να προωθήσει την συσκευή διαφημιστικά ως Chromebook. Τα Android apps στο Chrome OS είναι το αποτέλεσμα του project ARC, ενώ το Andromeda είναι μία πολύ μεγαλύτερη, πιο φιλόδοξη πρωτοβουλία που έχει στόχο να συγχωνεύσει τις δυνατότητες του Chrome OS στο Android, και όχι το αντίστροφο. Ως εκ τούτου, θα ήταν πιο ακριβές να λέγαμε ότι το “Bison” τρέχει Android παρά Chrome OS.

 

Το “Bison” αναμένεται να είναι ένα ultra-thin laptop με οθόνη 12,3 ιντσών που η Google επιθυμεί να έχει και “tablet” mode (δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για μία συσκευή με μεντεσέ που περιστρέφεται κατά 360° με αποτέλεσμα το πίσω μέρος της οθόνης να εφάπτεται με το πίσω μέρος του keyboard όπως συμβαίνει με την σειρά Pavilion x360 της HP για παράδειγμα ή με την σειρά Yoga της Lenovo ή διαθέτει detachable screen όπως το Surface Book της Microsoft, ωστόσο το πιθανότερο είναι να έχει περισσότερες ομοιότητες με το προϊόν της Microsoft). Επίσης αναμένεται να βασίζεται σε επεξεργαστή της Intel τύπου Core, και σε έκδοση με m3 και i5, σε συνδυασμό με 32GB ή 128GB αποθηκευτικού χώρου και με 8GB ή 16GB RAM αντίστοιχα (δύο μοντέλα λοιπόν).

 

Το “Bison” θα διαθέτει διάφορους αισθητήρες (π.χ accelerometer, gyroscope), δύο USB Type-C υποδοχές, Fingerprint scanner, στερεοφωνικά ηχεία, τετραπλό μικρόφωνο και θα υποστηρίζει stylus (ένα stylus της Wacom θα πωλείται ξεχωριστά) ενώ θα διαθέτει μπαταρία που θα προσφέρει αυτονομία στην συσκευή 10 ωρών. Όλα τα παραπάνω, η Google σκοπεύει να τα “στριμώξει” σε ένα σασί με πάχος μόλις 10 χιλιοστών. Το κόστος του; Αναμένεται να ξεκινάει από τα $799.

 

Link.png Site: Android Police